A metaverzumba is beköltözött a szaúd-arábiai Hegra

Forrás: turizmus.com

 2023. február 26. 15:09

A legújabb fejlesztéseknek köszönhetően virtuális, interaktív légballonutazáson vehetünk részt a szaúd-arábiai Hegra fölött, és leghíresebb látványosságának valósághű mását is felfedezhetjük.

Szaúd-Arábia 2020 őszén döntött úgy, hogy a külföldről érkező turisták előtt megnyitja az ókori Hegrát. Az ország északnyugati részén, az alUlai oázistól 20 kilométerre található, Madáin Szálihként is ismert terület az i.e. 4. századtól az i.sz. 1. századig virágzó Nabateus királyság második legjelentősebb városa volt a jordániai Petra után.

Az 52 hektáron elnyúló területen, monumentális sziklák belsejében 110 sír található, amelyek közül Lihyannak, Kuza fiának 22 méter magas síremléke a legnagyobb és leghíresebb.

A terület fejlesztéséért felelős Royal Commission for AlUla (RCU) nemrég – az első UNESCO-világörökségi helyszínként – a metaverzumban is elérhetővé tette AlUla legismertebb építményét, amelyet a párhuzamos virtuális világba belépők belülről és kívülről is megcsodálhatnak.

Már a metaverzumban is felfedezhetjük az ősi Hegrát

Fotó: RCU

A legújabb fejlesztésként pedig virtuális, interaktív légballonutazáson vehetünk részt Hegra fölött, és onnan csodálhatjuk meg a híres látványosság valósághű mását. Az élmény a korlátok nélküli videós kaland izgalmát egyesíti a valódi ballonos repülés során tapasztalható, lenyűgöző látvánnyal.

A metaverzum látogatói ITT fedezhetik fel Hegrát.

Forrás: Presseportal