Európa legszebbje a miskolci mézeskalács villamos

Szerző: Mentusz Károly

Forrás: turizmus.com

 2019. december 18. 17:27

Kívülről olyan mint egy mézeskalács ház, amelyet fehér cukormáz formákkal díszítettek és különleges fényfüggönnyel, fényfüzérekkel világítottak meg. Ilyen az adventi villamos Miskolcon, amely Borsod-Abaúj-Zemplén megye székhelyének kiemelkedő decemberi turisztikai látványossága.

A járművel 2020. január 6-ig, vízkereszt napjáig közlekedhetnek az érdeklődők.

Nyolc évvel ezelőtt indították el az első adventi villamost a városban – tájékoztatta szerkesztőségünket a főszervező Vaskó Tiborné, a Miskolci Közlekedési Zrt. operatív igazgatója.

Miskolc különleges adventi villamosa

Fotó: turizmus.com / Mentusz Károly

Azóta évről évre folyamatos újdonságokkal jár menetrend szerint az adventi villamos, amelyet a társaság dolgozói ebben az évben is összefogással és gondos munkával készítettek elő. Ma már országos, sőt nemzetközi érdeklődés kíséri ezt a különleges járművet.

A villamos belső része is felhívja magára az utazók figyelmét

Fotó: turizmus.com / Mentusz Károly

Az idei díszes villamosnak azonban nemcsak a külseje, hanem a belső része is felhívja magára az utazók figyelmét. Érdekességként  egy búbos kemencét építettek bele, és egy kis konyhát is berendeztek hozzá. Ezek mellett fotelek és kanapék, valamint a különböző díszítések  is az utazók kényelmét szolgálják.

A mozgó látványosságot főleg a családok, a gyerekek és a különböző helyekről érkező turisták látogatják folyamatosan.

Búbos kemencét is kialakítottak  az adventi villamoson

Fotó: turizmus.com / Mentusz Károly

A főszervező azt is elmondta, hogy tavaly 160 ezren utaztak az adventi villamossal, ami kiemelkedő. Idén viszont még nagyobb az érdeklődés a jármű iránt, hogy minél többen kipróbálhassák, rekord látogatottságra számítanak.

Nem véletlen, hiszen a jármű híre túljutott már a határainkon túl is. 2017-ben és 2018-ban elnyerték az Európa legszebb karácsonyi villamosa címet.

Sőt, az idei szavazás eddigi eredményei alapján a miskolciak 2019-ben is esélyesek erre az elismerésre.