A Művészetek Völgyében mutatják be az új Néprajzi Múzeum terveit

Forrás: MTI/turizmus.com

 2017. július 19. 12:32

Július 21-30. között rendezik meg a 27. Művészetek Völgyét Kapolcson, Vigántpetenden és Taliándörögdön. Idén közel 1200 programmal és produkcióval készülnek.

2016-ban összesen 200 ezren látogattak el a Művészetek Völgyébe. A szervezők idén valamivel több látogatóra számítanak, mint tavaly; az elővételes jegyeladások száma több mint a duplája a tavalyinak.

„Az egyik legfontosabb érték továbbra is az, hogy emberi léptékű fesztivált kínáljunk. Ezért is húztuk szét térben a fesztivál helyszínét: idén összesen 27 program helyszínen és további 40 kisebb helyszínen, 3 településen, közel 1200 programmal várjuk a látogatókat” – mondta el Oszkó-Jakab Natália, a Művészetek Völgye program-és marketingigazgatója.

Művészetek Völgye 2016-ban

Fotó: muveszetekvolgye.hu

A fesztiválon koncertekkel, színházi előadásokkal, irodalmi estekkel, közösségi programokkal, interaktív játékokkal és új udvarokkal várják a látogatókat. A legnevesebb hazai előadók mellett ott lesz a világhírű francia Nouvelle Vague, a Deluxe és az amerikai Pink Martini.

Egyedüli múzeumként vesz részt idén a Művészetek Völgye fesztiválon a Néprajzi Múzeum. Az Etno Ligetben minden nap állandó programokkal és koncertekkel, az Etno Portán pedig vetítésekkel készülnek. A programkínálat a Néprajzi Múzeum jelenlegi otthonának utolsó időszaki kiállítására, az aktuális kutatások témáira, valamint az intézmény költözésére épül. A múzeum számára az Ötvenhatosok terén épülő új épület tervei itt mutatkoznak be – közölték az MTI-vel.

„Mivel a múzeum 2017 novemberében búcsúzik jelenlegi épületétől, a következő három évben hasonló jellegű megjelenésekre és találkozásokra próbálunk készülni, ezért a fesztiválszereplések nagyon fontosak idén nyáron” – hangsúlyozta közleményükben Kemecsi Lajos főigazgató.