A Művészetek Völgyén idén több mint kétezer program vájra a látogatókat

Forrás: turizmus.com

 2023. május 11. 11:20

Teljes a 32. Művészetek Völgye programja, az összművészeti fesztiválon rengeteg lehetőség közül válogathatnak a látogatók: új és megújult helyszínek, még több színház és gyerekprogram, irodalom és kiállítás tölti meg élettel július 21. és 30. között Kapolcs, Taliándörögd és Vigántpetend udvarait.

A Panoráma Színpadon lép fel a Quimby, a Csík zenekar Presser Gáborral és Karácsony Jánossal, a Bagossy Brothers Company, a Punnany Massif, de velünk lesz még a Carson Coma, a Bëlga, az Aurevoir., Blahalouisiana, a Bohemian Betyars, a Budapest Bár, a Csaknekedkislány, az Elefánt, az Esti Kornél, az Irie Maffia, a hiperkarma, a Margaret Island, a Lóci Játszik és a Vad Fruttik is – tájékoztatták lapunkat a szervezők.

Az idei Művészetek Völgyében több új, illetve megújult udvarral találkozhatnak a fesztiválozók. A Lőtér, a Völgy második legnagyobb koncertterével és olyan fellépőkkel készül, mint az osztrák Cari Cari, a Mörk, Hundred Sins, a 4S Street, a búcsúzó Cloud9+ és a Random Trip.

Idén több mint kétezer programmal vár a Művészetek Völgye

Fotó: Művészetek Völgye

 

A Póka Udvarban hangos élőzenével telik meg az udvar továbbvíve örökségét. Ennek megfelelően itt teret kapnak az ifjú tehetségek és a legendák is. Itt lép fel többek közt a godfater., a The Pontiac, Áron András & The Black Circle Orchestra és az idén 20 éves PASO is.

Négy év után visszatér Kapolcsra a Néprajzi Múzeum. A múzeum ízelítőt ad az aktuális, színes időszaki kiállításokból és a múzeumban felhalmozott tudáskészletből, összesűrítve időt és teret, egyszerre mutatva meg a jelen és távoli korok és kultúrák kincseit.

Szintén visszatérő régi-új helyszín lesz a MókusKert Udvar, a pedig Közlekedési Múzeum először lesz jelen a Völgyben.

A Művészetek Völgye változatos udvarokkal várj a fesztiválozókat

Fotó: Művészetek Völgye

 

A programfüzetben és a fesztivál weboldalán külön Gyermekvölgy név alatt találhatók összegyűjtve a gyerekprogramok, amelyek kedvezményes jeggyel látogathatók. Az irodalom kedvelőit várja majd a Kaláka Versudvar és a POKET Udvar is, ami az irodalom és a zene találkozási pontja lesz.

Idén is a Művészetek Völgyébe költözik a Momentán Társulat, akik idén ünneplik 20. születésnapjukat. A színház, zene és irodalom mellett esténként a Filmio Pajta Mozgóban a 120 éves magyar filmkincs legjobbjait vetítik majd.

A Művészetek Völgyében fontos szerepet kap a fenntarthatóság, jövőre pedig még eggyel emelik a tétet a Pro Progressione szervezettel karöltve. A szervezetet több éve foglalkoztatja a művészetek és a fenntarthatóság kapcsolata. A The Big Green elnevezésű, az Európai Unió Kreatív Európa programja és a Miniszterelnökség által támogatott nagyszabású projekt is ennek szellemében született meg: a négyéves, 15 európai szervezetet átfogó program célja, hogy a művészeti és kulturális gyakorlatok teljes horizontját végigjárva, kutatások, képzések, konferenciák segítségével járuljon hozzá ahhoz, hogy a szektor valódi, hatásos partnerré váljon más ágazatok és az európai polgárok számára a klímaválság kihívásainak kezelésében.

És ez még mind csak ízelítő a Művészetek Völgye kétezerkétszáz programjából: a fesztiválozók a kínálatban találnak még alkotó foglalkozásokat, megismerkedhetnek a fotóművészettel az Analóg Udvarban, sportolhatnak, énekes és verses improvizációkon vehetnek részt, de a Völgyben teret kap a lelki elmélyülés is, a Művészetek Zöldjében pedig ezúttal is több tucat szervezettől tanulhatnak a környezetvédelem fontosságáról. A teljes programkínálat megtekinthető a Művészetek Völgye weboldalán.