A Nagyárvíz előtti Szeged is megnézhető lesz a Móra-múzeum tetejéről

Forrás: turizmus.com

 2020. június 05. 12:54

Kilátót létesítenek a Móra Ferenc Múzeum tetején, a látogatók azonban nemcsak a mai Szeged szépségeiben gyönyörködhetnek, hanem egy kronoszkóp segítségével az 1870-es évek városát is megismerhetik.

Valóságos időutazást tehetnek hamarosan az érdeklődők a megújuló Móra Ferenc Múzeumban. A Kultúrpalota felújítása során kialakított kilátóból rálátni majd a Tiszára, a Móra-parkra és a szegedi belvárosra. A kilátó különlegessége egy kronoszkóp lesz: a fejlesztés alatt álló eszközbe belenézve egy 3D-s animációt látni majd, mely az egykori belvárost szemlélteti

A különleges animációban feltűnnek olyan épületek, építmények, melyek ma már nem láthatóak. Megjelenik majd a szegedi vár, az egykori halpiac, a Belvárosi híd helyén állt hajóhíd és az egykori vasúti híd is. A távolban láthatjuk majd a Szent Demeter templomot, amelynek helyére a dómot emelték, vagy a Schaffer-házat, mely a mai Égő Arany emeletes ház helyén állt.

Életre kel az árvíz előtti szegedi belváros

Fotó: moramuzeum.hu

A Móra-múzeum felújítása után bárki felsétálhat majd a kilátóba és felfedezheti az 1870-es évek nyüzsgő szegedi belvárosát, amelyet eddig csak fotókon láthattunk.

 

Turisztikai fejlesztés 1,4 milliárdból

A kilátó a Móra Ferenc Múzeum és a szegedi vár turisztikai célú fejlesztése keretében létesül, amelyet a város 899 millió forint összegű uniós támogatásból és több mint több mint bruttó 500 millió forintos saját erőből valósul meg. A projekt fő célkitűzései a múzeum főépülete, valamint a szegedi vár és a várkert megújítása, látogatóbarát és élményelemekkel történő bővítése.


A rovat belföldi turisztikai híreinek megjelenését a SZÉP-kártya szponzorálja.