A Nagyerdei Parkot is a top hazai attrakciók közé vette a Tripadvisor

Forrás: turizmus.com

 2022. február 24. 15:39

A világ minden táján ismert közösségi platform, a Tripadvisor által összeállított toplistán Magyarország legjobb attrakciói közé került a debreceni Nagyerdei Park és a Hortobágyi Nemzeti Park – adja hírül a VisitDebrecen.

Mint írják, a Tripadvisor-felhasználók véleményei szerint a legjobb desztinációk listáját a Parlament vezeti, melyet több mint 41 ezren értékeltek, ebből 39 ezren kitűnő és nagyon jó pontszámot adtak. Az Országházat kívülről és belülről is dicsérik az oldalon a rövid beszámolókban, akadt, aki úgy fogalmazott: az épület minden részlete mesél a történelemről, sokan kötelező látnivalóként említik Budapesten, noha ez bizonyára senki számára nem meglepő.

A második kiválóra értékelt látnivaló a listán az egri Szépasszony-völgy, amelyet hangulatáért és a jó borokért ajánlanak a korábban ott járt turisták az emberek figyelmébe. Sokan kiemelték, hogy az árak nincsenek elszállva, és a bulizni vágyók, valamint az intimebb környezetet igénylők is megtalálják ott a számításaikat. A híres egri bikavér megkóstolása is javasolt itt.

A Nagyerdei Park bővelkedik jól karbantartott sétautakkal, pihenésre alkalmas helyekkel

Fotó: VisitDebrecen

A kiválósági listán bronzérmet a debreceni Nagyerdei Park kapott, ahol tényleg gyönyörű a környezet, és nincs idő az unalomra. Sokan dicsérik a jól karbantartott sétautakat, pihenésre alkalmas helyeket, de a közeli parkoló és fürdő is pluszpontokat ért. A terep bővelkedik szórakozási lehetőségekben, ahol a gyerekek játszhatnak, az ember sportolhat, kutyát sétáltathat, de a közeli állatkertet is előnyként emlegetik.

A listán a negyedik helyet a hévízi Szentlélek-templom, az ötödiket a Szegedi Állatkert, a hatodik helyezért pedig Győr barokk óvárosa nyerte el.

A nyolcadik helyre került a budapesti Halászbástya, kilencedikre a Balaton déli fővárosa, Siófok, s a tizedik helyre pontozták a Hortobágyi Nemzeti Parkot.

Sok turista emlékezetesnek tartotta a csikósbemutatót és a terepjárós szafarit a Hortobágyon

Fotó: VisitDebrecen

Az értékelők közül többen a daruvonulásra időzítették a látogatásukat, de egész évben tartogat szépségeket a hely. Sok turista emlékezetesnek tartotta a csikósbemutatót és a terepjárós szafarit, de a Przewalski-lovak és a szürkemarhák megtekintését is ajánlották mindenki figyelmébe.