A nagyközönség előtt is megnyílt a gyulai Almásy-kastély

Forrás: MTI

 2016. március 18. 15:52

A helyi lakosok után március 19-től a nagyközönség is megismerheti a 2,5 milliárdos uniós támogatással felújított gyulai Almásy-kastélyt.

A megszépült épületet, a „Hétköznapok és ünnepek egy alföldi kastélyban című állandó kiállítást", valamint a kastélyban kialakított kávézót, múzeumot és ajándékboltot a helyiek ismerhették meg először, a március 4-én megkezdődött próbaüzem során. A március 18-i hivatalos megnyitó után viszont a nagyközönség előtt is nyitva áll a város legújabb attrakciója.

 

Az ünnepségen Görgényi Ernő polgármester elmondta, hogy a városnak további nagyszabású tervei vannak, szeretnék megvalósítani a vár körül az úgynevezett Szigeterőd-projektet, amelyhez kormányzati támogatást várnak. Az Almásy-kastély felújításáról szólva kiemelte, hogy magyarországi viszonylatban páratlan turisztikai attrakció jött létre. Különleges, élményközpontú intézményt szerettek volna kialakítani, ami további lendületet adhat a 2012 óta folyamatosan növekvő turizmusnak.

A város a mintegy két évig tartó beruházásra három ütemben összesen 2,4 milliárd forint európai uniós támogatást nyert el, összesen 23 új munkahely létesült.