A New York Times utazási slágerlistája

Forrás: turizmus.com

 2019. január 15. 11:28

A New York Times közzétette, melyek lesznek 2019 legnépszerűbb úti céljai. Számos meglepő helyszín van közöttük, többségük nem elcsépelt, közhelyes úti kalandot ígér.

Az első helyen a Karib-térségben található Puerto Rico áll, ami azért furcsa, mert  2017 őszén a Maria hurrikán teljesen letarolta. Az elmúlt 100 évben errefelé ez volt a legsúlyosabb természeti katasztrófa. Puerto Rico ennek ellenére megpróbál felzárkózni a legnépszerűbb úti célok közé. A San Juan-i Kongresszusi Központ mellett új szórakoztató negyedet építenek, hogy visszacsábítsák az elmaradt vendégsereget – adja hírül a vagabond.se.

A második helyen az indiai Hampi található. A falu felkerült az UNESCO Világörökség listájára, és ez mindig erős vonzerő. Több százezer olyan amerikai utazó van ugyanis, aki módszeresen végigjárja a helyszíneket.

A Puerto Rico próbál felzárkózni a legnépszerűbb úti célok közé

Fotó: pixabay.com

A New York Times listájának harmadik helyén a dél-kaliforniai Santa Barbara áll, egy örökzöld desztináció. Ezután következik Panama, majd egy ugrás Európába, méghozzá Münchenbe, ami ezek szerint nem csak az Oktoberfest idején vonzó. Eilat után a japán Setouchi-szigetek következnek, majd a kevésbé ismert dániai Aalborg városa. A Portugáliához tartozó Azori-szigetek vonzereje örök. Keveset tudunk a kanadai Ontario államban található jégbarlangokról, amelyek idén a tizedik helyre kerültek. A New York Times úti cél slágerlistája több mint félszáz helyszínt tartalmaz.

Kapcsolódó cikkek

Hajók és hurrikánok

2017. szeptember 11.