A nyaralók ma is örömmel használnak nyomtatott térképet

Forrás: turizmus.com

 2019. június 25. 14:24

Négy nyelven, összesen 60 ezer példányban készíttetett térképet a nyári főszezonra a Sárvár Tourist & TDM Nonprofit Kft. Haller Ferenc ügyvezető szerint a nyaralók még mindig jobban szeretik a papír alapú helyszíni tájékoztató anyagokat, mint a digitális változatokat.

Meglátása szerint azonban egy térképnek a tájékozódás segítése mellett manapság extra funkciókat is kell kínálnia. Rendkívül hasznos a nyaralóknak például az, ha konkrét programokat, attrakciókat is ajánl a kiadvány.

Sárváron például a térkép segítségével tematikus túrautak felfedezésére invitálják a városba érkezőket. Azoknak pedig, akik kicsit távolabbra is kirándulnának, a környék településeinek látnivalóit mutatják be.

Összesen 18 település attrakciói fedezhetőek fel a térképen.

Célszerű összekapcsolni a hagyományos és az újszerű lehetőségeket

Fotó:  Sárvár Tourist & TDM Nonprofit Kft.

Haller Ferenc szerint azonban a digitális megoldásokra nyitott utazókról sem szabad megfeledkezni. Pontosabban célszerű összekapcsolni a hagyományos és az újszerű lehetőségeket – fogalmazott. Sárváron az egyes túrautak tábláin például QR-kódokat helyeztek el.

Így akik a térkép segítségével végighaladnak a város tematikus útvonalain, a kódok telefonos leolvasása után az egyes látnivalókról bővebben is tájékozódhatnak.

Mindezek mellett egy úgynevezett AlternaviGo alkalmazás is indítható a túra kezdetén, ami abban segít, hogy a nyaralók újszerű módon, játékos formában fedezzék fel Sárvárt.

A sárvári turisztikai szakember elmondása szerint a 60 ezer példányban készült négy nyelvű térkép megalkotásában óriási segítség jelentett az, hogy a TDM sikerrel szerepelt a Sághegy Leader Egyesület pályázatán. Meglátása szerint a támogatás révén, az új tájékoztató kiadványt használva az utazók még tartalmasabbá tehetik a Sárváron eltöltött időt.

Kapcsolódó cikkek