A nyitás hírére foglalási hullám indult Sárváron

Forrás: turizmus.com

 2021. április 28. 13:34

A koronavírus-járvánnyal összefüggő korlátozó intézkedések enyhítésének hírére foglalási hullám indult meg Sárváron. Az érdeklődők számára a legfontosabb kérdés az utazás kapcsán, hogy mennyire rugalmasak a feltételek, visszajár-e lemondás esetén a befizetett összeg.

A fürdőváros TDM szervezete, a Sárvár Tourist és TDM Nonprofit Kft. helyi szállásadóktól érdeklődött a jelenleg tapasztalható trendekről. Körképükből kiderül, a korlátozások enyhítésével sokan döntöttek úgy, hogy kiszakadva a megszokott környezetükből elutaznak, azonban jellemzően rövidebb időszakokra, hosszabb, nyári vakáció véglegesítésével még inkább várnának.

Jelenleg a többség májusra, illetve a nyár elejére foglal és egyenlőre inkább a pár napos kikapcsolódáson van a hangsúly a hosszú, 7 napos vakációk helyett.

Az is tisztán látszik, hogy a foglalásokkal kapcsolatos óvatosság az enyhítéssel, az átoltottsággal kapcsolatos jó hírek ellenére is tapasztalható, az érdeklődők számára a legfontosabb kérdés az utazás kapcsán, hogy mennyire rugalmasak a feltételek.

Haller Ferenc, a TDM ügyvezetője hangsúlyozta azonban, hogy a hirtelen megnövekedett érdeklődés ellenére a foglalási állomány a tavalyi évhez képest még mindig jelentős lemaradásban van.

Sárváron az árak jellemzően a tavalyi szinten maradtak, nagyfokú drágulás nem tapasztalható – sőt, bizonyos szálláshelyek még kedvezményes tavaszi, nyári csomagokat is hirdettek a nyitásra.

sarvar

A foglalásokkal kapcsolatos óvatosság az enyhítéssel, az átoltottsággal kapcsolatos jó hírek ellenére is tapasztalható

Fotó: Sárvár TDM

A TDM vezetője azt is hangsúlyozta, hogy idén szinte minden szállásadónál nagyobb hangsúlyt kap majd a nyitást követő első hosszú hétvége pünkösdkor.