A Pilis szívébe költözik a Szeláví! Fesztivál

Forrás: turizmus.com

 2022. január 26. 14:26

Az élet apró örömeit hirdető háromnapos (május 27–29.) piknik tematikája 2022-ben is az összművészetiség és ökotudatosság köré épül.

Pilisborosjenő első saját fesztiválja a tavalyi évben indult a természet és a művészet szeretetének jegyében.

Az élet apró örömeit hirdető kisfesztivál 2021-ben a falu határába invitálta az érdeklődőket egy családias hangulatú piknikre, ahol a kisebb és nagyobb koncertek mellett a résztvevők helyi termékeket kóstolhattak, előadásokat, beszélgetéseket hallgathattak a környezettudatosság és fenntarthatóság témáinak körében, de irodalmi programok, workshopok és kézműves vásár is várta az ide érkezőket.

A Szeláví! csapata ez alkalommal is hasonló felütéssel és a természet iránti határtalan lelkesedéssel készül az idei fesztiválszezonra. Az esemény tematikája továbbra is az összművészetiség és ökotudatosság köré épül.

Sőt, annak érdekében, hogy a mostanában egyre népszerűbb slow living mozgalomhoz még inkább kapcsolódni tudjanak, a fesztivál 2022-ben a Pilis szívébe költözik, s az egyik legnépszerűbb kiránduló helynél, az Egri vár másolatának környékén rendezkedik be, csupán egy rövid sétára a falu határától.

A május 27–29. közötti nyárindító Szelávín fellép többek között Prieger Zsolt és Törőcsik Franciska kettőse, biztosan ott lesz a Zűrös Banda és a Sárik Péter Trió is, akik Falusi Mariannal közösen adnak Jazzkívánságműsort.

Pilisborosjenő képviseletében érkezik a Baló Sámuel Trió, valamint a Lépjünk a Holdra zenekar, de a fesztivál arca, maga Jenő is meglepetéskoncertet ad majd barátaival.

Új szólólemezét mutatja be a Szelávín Lovasi András. A Grand Hotel Halmahera című anyagon a dalszerző korábbi zenekari társa, Kispál András is gitározik. A fesztivál hétvégéjét az Anima Sound System Jazz Session produkciója zárja.

 

(Címlapkép: szelavifesztival.hu)