A Pocket Guide és az AirChina próbája

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

 2015. december 10. 12:46

Decemberben hét fiatal kínai újságíró élőben próbálhatja ki a Pocket Guide városnéző sétáit Budapesten, Pozsonyban, Prágában és Varsóban.

Csehország, Szlovákia, Lengyelország és Magyarország a távoli országok piacain közös marketingakciók szervezésével szólítja meg a régiónkba utazni vágyó célközönséget. E közönség hatékonyabb megszólítása érdekében a visegrádi országok a Magyar Turizmus Zrt. kezdeményezésére 2015 júniusában kínai nyelven is elérhetővé tették a Pocket Guide nevű mobil applikációt, amely a négy ország fővárosában 3-3 gyalogos városnéző útvonalat mutat be.

A fiatalokból álló újságírócsapat december 2-án a Magyar Turizmus Zrt. meghívására, az AirChina közvetlen Peking-Budapest járatával érkezett Budapestre, és összesen 12 napot tölt a V4-ek fővárosaiban. A kínai vendégek programjának összeállításakor a Pocket Guide túraajánlatain kívül a kultúrát és a karácsonyi élményeket helyezték a középpontba a szervezők.  Az újságírók december 5-én Magyarországról Szlovákiába utaztak tovább, majd Csehországban töltenek néhány napot, végül Varsóból térnek vissza Pekingbe december 13-án.

A kép a budapesti Novotel Centrum Budapest szállodában készült

Az AirChina közvetlen Peking–Budapest járata május 1-je óta heti 4, a téli időszakban pedig hetente 3 alkalommal közlekedik, és a kínai turistaforgalomra gyakorolt jótékony hatása máris jól látható.

Langer Katalin, a Magyar Turizmus Zrt. Nemzetközi és Kongresszusi igazgatója a vendégek köszöntésekor elmondta: az előző év azonos időszakával összehasonlítva a hazánkba érkező kínai vendégek száma január–szeptember között 142,1 százalékos növekedést mutatott.