A Premier Outlet Budapest a turisták bevásárlóparadicsoma

Szerző: PR-cikk

Forrás: turizmus.com

 2022. október 12. 15:00

A shoppingturizmus vonzerővé válása, térnyerése már Budapesten is egyre szembetűnőbb, és ez az új trend még további potenciált jelent a városnak, ezáltal a hazai gazdaságnak.

Hazánk legnagyobb outletközpontja, a Premier Outlet Budapest tágas passzázsain sétálgatva színes, szinte bábeli forgatagban találjuk magunkat, hiszen a világ számos országából érkező turisták lelkesen keresik a centerben a kihagyhatatlan ajánlatokat, a prémium márkáktól kezdve a népszerű sportruházatot kínáló üzletekig.

Fotó: Premier Outlet Budapest

A bevásárlóturizmus térhódítása már évek óta megfigyelhető, hiszen már a világ számos népszerű és trendi desztinációja ismerte fel, hogy a külföldön történő vásárlás az utazási élmény szerves részévé, ezáltal az adott desztináció turisztikai vonzerejének meghatározó elemévé vált. Nem beszélve arról, hogy a vásárlás a turisták kiadásainak egyik fő összetevője, amely jelentős bevételi forrást jelent az adott nemzetgazdaságok számára is.

Fotó: Premier Outlet Budapest

A shoppingturizmus vonzerővé válása, térnyerése már Budapesten is egyre szembetűnőbb, és ez az új trend még további potenciált jelent a városnak, ezáltal a hazai gazdaságnak. A Premier Outlet Budapest tapasztalatai és látogató statisztikái alapján elképesztő mértékben nőtt a külföldről érkező vásárlók száma és egy főre jutó költése. A szomszédos országokból továbbra is szívesen járnak hazánkba vásárolni, többször akár elsődleges utazási motivációként, amelyet természetesen a forint/euró árfolyam ingadozása is nagy mértékben befolyásol. Az outletközpont a nem EU-tagországokból érkező utasok tax free vásárlásait rögzítő hivatalos statisztikái szerint az értékesítés 2022. január és szeptember között 458 százalékkal nőtt 2021 azonos időszakához képest. De ha a 2019-es, vagyis a turizmus szempontjából a történelmi rekordévnek számító azonos időszakhoz viszonyítjuk, akkor is óriási növekedést tapasztalunk, hiszen több mint duplájára, vagyis 125 százalékkal nőtt a tax free eladás a center kereskedelmi egységeiben. A nemzetiségi megoszlás szerinti vendégösszetétel is jelentős változáson ment keresztül az elmúlt években, amely a számos közvetlen légi összeköttetésnek is köszönhető. A toplista élén a minőségi vásárlást szenvedélyesen szerető izraeli turisták állnak, de jelentős az egyiptomi, öböl menti, amerikai, indiai, szerb és a Brexit óta már a brit vásárlók száma is. Ezt az új trendet igyekszik a center szakmai partnereivel még inkább meglovagolni, mint például az erős turisztikai hónapokban az „Outlet Shopping túra” mint önálló program bevezetése a Cityrama Utazási Irodával közösen.

További információk vagy csoportos foglalás: tourism@premieroutlet.hu

Világmárkák 30–70% kedvezménnyel mindennap!

https://www.premieroutlet.hu/

(X)