A Rendezvenyhelyszinek.hu is ott lesz az idei MICE Business Dayen

Szerző: Pintér Tünde

Forrás: turizmus.com

 2021. október 21. 16:47

Állandó és visszatérő kiállítója a MICE Business Daynek a Rendezvenyhelyszinek.hu, Magyarország piacvezető online helyszín- és szolgáltatáskereső portálja. Tatár György tulajdonos-ügyvezetőt arról kérdeztük, mit hozott számukra az idei év és mivel készülnek a november 9-i eseményre.

Jól átgondolt, tudatos stratégia mentén építed a cégcsoportod. Tavasszal több fórumon hangoztattad, hogy a helyszínkereső platformok szerepe a jövőben felértékelődik. Beigazolódott a számításod?

Egyértelműen igen! Pontosan az történt, amit vártunk. A céges rendezvényeket szervező partnereink a corporate szegmensben dolgozó főállású rendezvényszervezőiket – nyilvánvalóan kényszerből – már a leépítés első hullámában elküldték, hiszen az ő tevékenységük nem a cég főtevékenységéhez tartozik. Az volt a feltételezésünk, hogy a piac újraindulásakor ezeket az embereket még nem tudják visszavenni, miközben már jelen lesz a rendezvénytartási igény- és hajlandóság a piacon. Így is lett. A helyzet következményeként teljesen általánossá vált, hogy az ügyfeleknél a HR-asszisztensek, a marketingasszisztensek és az ügyvezetői asszisztensek jelentek meg a rendezvények első számú kontaktjaként. Ők örökölték meg a feladatot, viszont nincsenek ismereteik a piacról, és ez nem is várható el tőlük, hiszen nem szakemberek. Számukra óriási segítséget jelent az internet és az ott elérhető gyűjtőportálok. Mindezt a gyakorlat is igazolja. Az elmúlt hónapokban elképesztő mértékben estek be hozzánk az új leadek, melyek számunkra is vadonatúj ügyfeleket jelentenek.

 

Tatár György

Fotó: Rendezvényhelyszínek.hu

Ezekre a várakozásokra építve akviráltátok a tavalyi évben a Szallas.hu B2B márkáját is?

Igen. A Konferenciahotelek.hu márka jól illeszkedett a portfóliónkba, hiszen összes rendezvényhelyszín platformunk a B2B fogyasztókra koncentrál. Az akvizíció révén optimalizálhattuk az erőforrásainkat és az erősségeinkre koncentrálhatunk.

 

A márkák működésében sok a közös vonás, de nem minden egyforma. Jól tudom, hogy van olyan portálotok, amelyiknél direktben mennek a lekérések a helyszínek irányába?

Igen, a Rendezvenyhelyszinek.hu ezt a működési modellt követi. Itt, a minimális havidíjért cserébe, az összes, a kínálatban megjelenő rendezvényhelyszín közvetlenül kapja meg a leadeket, amelyek megvalósulása után nem kell jutalékot fizetniük, és egyéb rejtett költség sincs. Partnereink minimális, ráadásul kalkulálható költséggel célzottan nagy számú potenciális megrendelőt, rendezvényszervezőt és magánszemélyt tudnak általunk elérni.

 

Látják az előnyét ennek a szolgáltatásnak?

Egyre többen ismerik fel, hogy a jelenlegi körülmények között nem engedhetik meg maguknak, hogy ne legyenek jelen ezen a csatornán. Az elmúlt hónapokban számos olyan partner is visszakerült a kínálatunkba (legyen az szálloda, étterem, rendezvényközpont, cateringszolgáltató, technikai cég vagy esküvői helyszín), aki tavaly tavasszal ugyan lemondta a megjelenést, de amint a piaci helyzet rendeződni látszott, azonnal igényt tartott az újbóli hirdetésre, ismerve a jelenlét fontosságát, nélkülözhetetlenségét. Ők a saját tapasztalatukon keresztül jól tudják, hogy már egyetlen megrendelés a portálon keresztül egy évben a sokszorosát kitermeli az éves díjnak.A cégcsoport kötelékében szállodát és rendezvényházat is üzemeltetünk, saját tapasztalatunk is azt bizonyítja, hogy mindkettőnek szabad szemmel jól látható megrendelési volument biztosít a Rendezvenyhelyszinek.hu weboldal.

A többi portálunk, a Rendezveny.com, a CégesHelyszínek.hu és a Konferenciahotelek.hu a megszokott, jutalékos modellben működik, ugyanakkor az ezeken való megjelenés is kiemelt előnnyel jár, hiszen általuk 2400 potencális corporate ügyfél elérhető.

 

A piac meghatározó szereplőjeként miért tartjátok fontosnak a MICE Business Dayen való megjelenést?

Ez az egyetlen esemény a magyar MICE-piacon, amely hatékonyan gyűjti és kapcsolja össze a helyszíneket a potenciális megrendelőkkel, legyenek azok direkt megrendelők, vagy ügynökségek. A kezdetek óta jelen vagyunk a fórumon és mindig elégedetten távozunk.

 

Sokan szeretik meglepni partnereiket valami különlegességgel, ti készültök az idei megjelenésre valami speciális dologgal?

Az esemény napközben zajlik, ezért az idei évben is prémium süteménnyel, mégpedig egyedi cupcake-ekkel fogunk kedveskedni látogatóinknak.

***

Ha Ön felelős a cégénél a rendezvények, konferenciák, tréningek, családi napok, incentív és egyéb üzleti utazások szervezéséért, vagy rendezvényszervezéssel foglalkozik, netán utazási irodát, üzleti utaztatót, rendezvényügynökséget képvisel, akkor szakmai vásárlóként ingyenesen vehet részt a MICE Business Dayen. Az ingyenes részvétel elsődleges feltétele, hogy tárgyalási időpontot foglaljon a rendezvény kiállítóinál.

ITT REGISZTRÁLHAT A MICE BUSINESS DAYRE >>>