A rendőrség is készül a sporteseményekre

Forrás: MTI

 2017. május 18. 18:00

A rendőrség nem nyomasztó, hanem megnyugtató rendőri jelenlétet akar biztosítani a nyári szezonban a Balaton és a Velencei-tó térségében – nyilatkozta a műveleti rendőrfőkapitány-helyettes.

A Balatonnál és a Velencei-tónál erősítik a technikai- és járőrszolgálatot, kerékpáros és lovas rendőrökkel, továbbá légi járőrözéssel. Arra is készülnie kell a rendőrségnek, hogy júliusban, a vizes világbajnokság, a Forma-1, valamint más, nagyobb rendezvények miatt is folyamatos jelenlétre lesz szükség.


Fotó: Pixabay

Június 1-től szeptember 15-ig tartó időszakban az a feladatuk, hogy Zalakarostól Velencéig biztosítsák a közterületek rendjét, növeljék a turisták és a lakosság biztonságérzetét. Munkájukat polgárőrök, tolmácsok, strandrendőrök és kutyás járőrök mellett rendészeti tanulók és egyetemisták is segítik majd –mondta az idei turisztikai szezonban a térség rendvédelmi koordinációját ellátó Zala Megyei Rendőr-főkapitányság közbiztonsági főkapitány-helyettese.

A vizes vb összes versenyhelyszínén olyan szintű biztonsági ellenőrzés lesz, mint a repülőtereken, vagyis csak mágneskapus és csomagröntgenes átvilágítás után léphetnek be a nézők – tudatták az MTI-vel.

A közterületeken pedig csaknem háromszáz kamerát helyeznek el, amelyek folyamatosan rögzítik a környék képeit. A sportolók és a turisták maximális biztonságáról a látható rendőri jelenlét mellett a katonai rendészet, a nemzetbiztonsági szakszolgálat és az Alkotmányvédelmi Hivatal is gondoskodik.