A rendőrség lehetett a célpontja az isztambuli robbantásoknak

Forrás: turizmus.com

 2016. december 11. 12:07

Isztambulban szombat este egy labdarúgó-stadionnál két robbantás történt, 38-an meghaltak, 166-an pedig megsebesültek – közölte a török belügyminisztérium vasárnap hajnalban. A magyar külügy nem tud magyar sérültekről.

Numan Kurtulmus török kormányfőhelyettes szerint egyértelműen terrorcselekményről van szó, amelynek célpontja a rendőrség volt. A 38 halálos áldozat közül 30 rendőr. Ankara a kurd szélsőségeseket sejti a támadás mögött.

A robbantások a Besiktas labdarúgóklub stadionja közelében történtek, jó egy órával az esti mérkőzés befejezése után. Az elsőt robbanószerekkel megrakott gépkocsi levegőbe röpítésével hajtották végre távirányítással, a készenléti rendőrök autóbusza mellett a stadion egyik kapujánál. A második detonáció 45 másodperccel követte az elsőt egy közeli parkban, ez nagy valószínűséggel öngyilkos merénylő műve volt – írja az Origo.

 

A Külgazdasági és Külügyminisztérium nem tud arról, hogy lennének magyar sérültjei a szombati esti isztambuli robbantásoknak. A minisztérium szóvivője az M1 csatorna késő esti adásában azt mondta, mintegy hetven magyar állampolgár jelezte, hogy szombaton Isztambulban tartózkodik, legalábbis ennyien regisztráltak korábban konzuli védelemért. Menczer Tamás szerint nem valószínű, hogy ennél sokkal több magyar tartózkodna jelenleg a török nagyvárosban. Tájékoztatása szerint a főkonzulátushoz egyelőre senki sem fordult segítségért a robbantással összefüggésben – írta az MTI.