A sportok szerelmeseire startolt rá Észak-Magyarország

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

 2015. szeptember 17. 14:42

Az ősz beköszöntével az Észak-Magyarország régió aktív kikapcsolódásai kerültek fókuszba Budaörsön, ahol a Magyar Turizmus Zrt. Észak-magyarországi Regionális Marketing Igazgatósága és a régió szolgáltatói élményközpontú kitelepüléssel várták a sportrajongókat.

Szeptember 10-től három napon keresztül Észak-Magyarország mutatkozott be a budaörsi Dechatlon áruházban, ahol a régió turisztikai szakemberei különböző sportos üdülési ajánlatokkal segítettek az utazási döntések meghozatalában. Az érdeklődők testreszabott információt kaphattak arról, hogy az elkövetkező hónapokban hol és hogyan lehet aktívan kikapcsolódni a térségben.

A helyszínen csütörtökön és pénteken falmászás, segway, hilldog, nordic walking és e-bike bemutató volt, ahol a vállalkozó szelleműek ki is próbálhatták az eszközöket. Pénteken a kínálat átcsúszópályával és triál előadással is bővült, szombaton pedig az Egri Spartacus Tájékozódási Futó SE mini tájfutó ízelítője színesítette a programot.

A három észak-magyarországi napon kint volt a Kékes Kutató Mentő Alapítvány és a mátrai High-Tech Sportok Bázisa is, amelyek rutinos munkatársaik segítségével vezették be az érdeklődőket többek között a terepsegway használatába.

A látogatók a fenti élmények mellett aktuális turisztikai információkat kaptak Észak-Magyarország térségeiről, attrakcióiról és szálláslehetőségeiről is, ezzel is tovább növelve a régió iránt amúgy is fokozódó érdeklődést. Az egyik legdinamikusabban fejlődő turisztikai régiónkban a KSH előzetes adatai szerint az első hét hónap számai is remekül alakultak: január–júliusban közel 12 százalékkal több vendég kereste fel a térség kereskedelmi szálláshelyeit, mint az előző év ugyanezen időszakában.