A szél miatt törölték a szombati Balaton-átevezést

Forrás: MTI

 2022. augusztus 04. 18:24

A szervező Magyar Kajak-Kenu Szövetség – tekintettel a nevezők biztonságára – csütörtökön úgy döntött, hogy törli a Hervis Balaton-átevezést, amelyet szombaton rendeztek volna meg.

Az eseményt a várható szeles időjárás miatt kellett törölni, ugyanis az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb előrejelzése szerint szombattól folyamatosan hűvösebb levegő áramlik a térségbe, ami több napig tartó szeles időjárást hoz magával. A hajnali órákban érkező gyenge hidegfront hatására az észak-északnyugatira forduló szél megélénkül (25-35 km/óra), majd a délelőtti órákban erős (45 km/óra) lökések is előfordulhatnak, ami egyre tarajosabbá váló hullámzást okoz. A déli óráktól tovább erősödik az alapszél és a vízközépen 45-50 km/órás széllökések is várhatóak.

Szeles időjárást jelez hétvégére az Országos Meteorológiai Szolgálat

Fotó: 123rf.com

A Zamárdi-Tihany-Zamárdi útvonalú, 8 kilométeres Balaton-átevezés eredeti időpontja múlt szombat volt, de akkor a vártnál erősebb zivatar tört a térségbe, ezért egy héttel későbbre halasztották az eseményt, azonban most kiderült, hogy az új időpontban sem lehet lebonyolítani biztonságosan.

Az MKKSZ a közösségi oldalán azt is jelezte, hogy a nevezési díjak zárolását feloldják, és mindenkinek visszautalják a már befizetett összeget.