A szlovén média Magyarországot ajánlja

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

 2015. június 11. 15:06

Tavasszal három jelentős szlovén médium látogatását szervezte meg a Magyar Turizmus Zrt., így a szlovén nemzeti televízió, a Kanal A TV-csatorna közönsége, valamint az ország vezető utazási magazinjának olvasói is megismerkedhettek Magyarországgal.

A Horizont utazási magazin főszerkesztője a Budapesti Tavaszi Fesztivál alkalmából járt a magyar fővárosban, kulturális turisztikai kínálatát a magazin májusi számában háromoldalas riportban mutatta be, melyre a címoldalon és a főszerkesztői köszöntőben is felhívták a figyelmet.

Áprilisban járt nálunk a szlovén nemzeti televízió, az RTS csapata: többek között Hollókőn, Tokajban, Hortobágyon, Pécsett és Budapesten is forgattak, de betekinthettek a paprikatermesztés és a szlovén eredetű lipicai lovak magyarországi ménesbirtokainak életébe is. A Túl a kerítésen (Cez Planke) című egyórás műsor augusztus első hétfőjén kerül adásba a szlovén köztévén főműsoridőben, később többször is ismétlik majd.

Májusban kedvelt autós magazinjaink szlovén megfelelője, a Kanal A tévécsatorna Volan című műsora ajánlotta hétvégi úti célként Budapestet. A május 31-én adásba került műsorhoz nyereményjáték is kapcsolódott, az adás a műsor honlapján és közösségi oldalán is megtekinthető.

A szlovén piaci lehetőségeket jól mutatja, hogy 2015. első negyedévében 17,3 százalékos növekedést könyvelhettünk el a szlovén vendégéjszakák számában az előző év azonos időszakához képest. Amint az a vizsgált piacokon végzett korábbi kutatásokból kiderül, a déli szomszédos utazók utazási döntéseiket általában az utazást megelőző néhány napban, egy hétben hozzák meg.