A szomszéd főztje is finom - szlovák kulináris vendégeskedés a Gerbeaud-ban

Forrás: turizmus.com

 2017. szeptember 04. 15:31

Szlovákia immáron kilencedik alkalommal mutatja be gasztronómiáját, valamint téli kínálatát a nyár végén, a Gerbeaud Bisztróban (korábban Sörház), ezúttal szeptember 4-től 9-ig.

Sona Jelinková (felvételünkön), a Szlovák Idegenforgalmi Képviselet magyarországi képviselője  fogadással egybekötött prezentációra hívta, 4-én délben a magyar utazási irodák képviselőit, a szakmai szervezetek vezetőit, valamint a turisztikai újságírókat.

Az idei díszvendég Donovaly, a magyarok legkedveltebb síelő helyszíne, a mostani szezonban is jelentős vendégforgalom emelkedést várnak.

Sőt, immáron a nyár is erős szezonnak számít Donovalyban: az év első 5 hónapjában 11 százalékkal nőtt a magyar turisták száma. Az aktív és lelkes marketing munka eredményeként a magyarok egyik legkedveltebb kiránduló és üdülőhelye lett Szlovákia, amit akár csak tíz évvel ezelőtt is nehéz lett volna elképzelni.

Donovaly képviseletében Miro Dobrota, a sícentrum marketing igazgatója mutatta be a télen várható kínálatot, s azokat az újdonságokat, amelyeket a rutinos Donovaly-járók sem ismerhetnek még.

Sona Jelinkova a szeptember 4-i prezentáción

Az eseményen megjelent, s köszöntötte a vendégeket Árpád Érsek, Szlovákia közlekedési és építésügyi minisztere (aki a turizmust is felügyeli), Ivana Vala Magátová, a minisztérium turisztikai főosztályának vezetője, valamint Ildikó Síposová, a budapesti Szlovák Intézet közelmúltban kinevezett új igazgatója.



A szlovák konyha remekeit a Koliba Gorál étterem és a Gerbeaud Bisztró munkatársai nap mint nap közösen készítik, és nem nehéz megjósolni, hogy a tavalyihoz hasonló sikert aratnak a finom, kiadós fogások.