A tavaszi fesztivált és Budapestet is nagyra értékelték a külföldi újságírók

 2014. április 06. 12:20

Tetszéssel fogadta a külföldi média a Budapesti Tavaszi Fesztivált (BTF), sikeresnek bizonyult az a kezdeményezés, mely a magyar fővárost kulturális desztinációként pozicionálja, együttműködésben a fesztivál szervezőivel és helyszíneivel.

ABTF ideje alatt, azaz március 21. és április 6. között 31 külföldi újságíró kapott lehetőséget a rendezvény és a magyar főváros kulturális lehetőségeinek feltérképezésére. A rendhagyó á la carte tanulmányútra meghívott újságírók a Budapesti Tavaszi Fesztivál ideje alatt a részükre megküldött ajánlatok közül maguk állíthatták össze programjukat, beleértve a többféle prémiumkategóriás szállást, éttermet és a tematikus idegenvezetéseket is.

A média képviselői a BTF programjaiból felkínált műsorok közül is szabadon választhattak. A meghívottak zömmel Németországból, Franciaországból és Nagy-Britanniából érkeztek (köztük a Mezzo komolyzenei tv-csatorna munkatársai), de elfogadta az MT Zrt. meghívását spanyol, osztrák, svéd, orosz, szlovák és ukrán újságíró is, sőt, még a tengerentúlról is kíváncsiak voltak a Budapesti Tavaszi Fesztiválra.

A meghívottak közül több újságíró is jelezte: rendkívül inspirálónak találták az itt töltött napokat, bőségesen gyűjtöttek anyagokat beszámolóikhoz, hamarosan várhatók a megjelenések is. Budapest és a sokszínű programkavalkád annyira lenyűgözte őket, hogy mindenképpen visszatérnek még hozzánk.

E tanulmányút már a második volt a fesztiválhoz kapcsolódóan. A téma felvezetésekor Budapest kulturális életéből és gasztronómiájából kaphattak ízelítőt a résztvevők. Az egyéni beutaztatás a fesztivált kísérő külföldi PR-aktivitás utolsó eleme volt. A BTF külföldi népszerűsítéséért felelős Magyar Turizmus Zrt. korábban számos nemzetközi sajtótájékoztatót tartott Bécsben, Moszkvában Szentpétervárott, Párizsban, Londonban és Berlinben.

Az eddig érkezett visszajelzések alátámasztják, hogy a nemzetközi PR-tevékenység sikeres volt, várhatóan számos megjelenés lát majd napvilágot, amelyekben nemcsak a fesztivált, hanem Budapest egész évben elérhető sokszínű kulturális kínálatát is kommunikálni fogják.