A téli Stájerország 11 élménypillanata

Szerző: Szerdahelyi Krisztina

Forrás: turizmus.com

 2021. november 04. 17:34

Az újratalálkozás örömével készülnek a téli szezonra Stájerország turisztikai szolgáltatói, akik a jól ismert havas élmények mellett számos új beruházással és programlehetőséggel várják a látogatókat.

Eredményes hónapokat tudhat maga mögött az Ausztria zöld szíveként ismert tartomány: az idei év harmadik negyedévének végén mindössze 1,4 százalékos volt az elmaradás a bázisévnek tekintett 2019 azonos időszakához képest. Az októberi adatok összesítése után pedig a 2021-es forgalom meg is haladja majd a két évvel ezelőttit – mondta a Steiermark Tourismus (Stájerország Tartományi Idegenforgalmi Hivatala) téli szezonnyitó rendezvényén a hivatal vezetője, Erich Neuhold.

steiermark

Stájerországban az elmúlt időszakban sokat költöttek fejlesztésekre, csak a sífelvonók 90 millió euróból újultak meg és bővültek

Fotó: Steiermark Tourismus/Tom Lamm

Hozzátette, hogy idén elsősorban a vendégszeretetet kívánják hangsúlyozni, és ennek szellemében Stájerország minden régiója felkészült a turisták fogadására. Az elmúlt időszakban csak a sífelvonók fejlesztésére 90 millió eurót költöttek, ezzel tovább bővültek a kapacitások, így nem jelenthet gondot a várakozás, és torlódásra sem kell számítani. A biztonság mindenütt alapvető szempont, ezért csak tesztelt, koronavírus-fertőzésből gyógyult, illetve oltott vendégeket fogadnak, felhívják a figyelmet a távolságtartásra, és ha szükséges, korlátozzák a felvonók kapacitását – tette hozzá.

Erich Neuhold elmondta: a tartomány szolgáltatói optimistán tekintenek az idei szezon elé, mert a visszajelzések szerint erős a vágy az emberekben, hogy újra átéljék azokat a téli élményeket, amelyeket tavaly nélkülözniük kellett.

„Most a szokásosnál is jobban megbecsüljük, amink van, és elgondolkozunk azon, amit hiányoltunk – ez pedig nem más, mint azok az élménypillanatok, amelyek megmutatják a tartomány sokszínűségét. Ezért idén 11 vágyott pillanatban foglaltuk össze Stájerország téli élménykínálatát, és mindegyikhez konkrét ajánlatokkal is szolgálunk.”

A 11 különleges élménypillanat:

  1. Reggeli síelés tökéletesen karbantartott, érintetlen sípályákon
  2. Téli túrázás
  3. A téli táj felfedezése hótalpakon
  4. Sífutás virradatkor
  5. Lazítás a meleg vizű termálfürdőkben és szaunákban
  6. Romantikus üdülés kettesben
  7. Az advent illata
  8. Személyre szabott karácsonyi ajándékok és regionális termékek
  9. Téli kirándulóhelyek felfedezése
  10. Alpesi gasztronómia Stájerországban
  11. Egy pohár bor télen is

Néhány kiemelt program

A budapesti sajtótájékoztatón Schladming-Dachstein képviseletében Lisa-Marie Prettenthaler, Magas-Stájerország képviseletében Ute Gurdet, a Murau régióból Maria Wilhelm, az Erzberg Leogang régióból pedig Robert Herzog tájékoztatott a tartomány téli újdonságairól.

steiermark

Stájerország idén 11 vágyott pillanatban foglalta össze téli élménykínálatát, melyek mindegyikéhez konkrét ajánlatokkal is szolgálnak

Fotó: Steiermark Tourismus

A hagyományos lesiklás, a vezetett gyalogos és sífutótúrák, a hótalpazással kombinált síbobozás, a hüttétől hüttéig vezető ínyenctúrák, a szánkózás vagy a snowbike mellett a stájer tél elmaradhatatlan eseményei az adventi vásárok és a télisport-rendezvények is. Az idei szezonban november 18-án nyit Ausztria legnagyobb hagyományőrző adventi vására Mariazellben, de a Stuhleck hegyi adventjétől a Pichl kastélyban vagy a neubergi apátságban tartott adventi vásáron át a tradicionális turnaui vadászadventig számtalan alkalom kínálkozik az ünnepre hangolódáshoz.Ugyancsak kiemelt érdeklődés övezi a január elsejével induló muraui hótalpfesztivált, ahogy a 2022-es Síbob Világbajnokságot is, amelyet március 4. és 6. között rendeznek a Stuhlecken, Kelet-Ausztria legmodernebb és legnagyobb síterepén.