A téli vitorlázásra buzdítanak a Balatonon

Forrás: turizmus.com

 2018. február 11. 17:23

Véget ért az első téli vitorlás túra a Balaton körül. A közösségi kezdeményezésre indult vitorlázáson végül öt nap alatt, összesen 6 hajó és közel 40 ember vett részt, 5 kikötőt és 10 télen is nyitva tartó vendéglátó helyet látogattak meg a résztvevők.
A szervezők a sikeren felbuzdulva, jövőre 100 fővel tervezik a túrát.

Közel negyvenen vettek részt a február 4. és 8. között szervezett Téli Vitorlás Túrán, melynek célja volt megmutatni, hogy a Balatonra egész évben érdemes ellátogatni. Ha nem fagy be a tó, télen is lehet vitorlázni és nyitva tartó kikötők, vendéglátóhelyek is akadnak már szép számmal. A túrázók 5 település 10 vendéglátó és szálláshelyén jártak, összesen 146 km-es távot bejárva.

Jövőre 100 főt várnak a túrára

 

A túrára irányult médiafigyelem és a közösségi felületeken összegyűlt követők visszajelzései arra sarkallták a szervezőket, hogy merjenek nagyot álmodni. A túra végére megalakították a Hidegen Légiósok Közösségét, amelynek megfogalmazásával hivatalos kereteket adtak a téli túrázásnak, egyúttal meghirdették tervüket is, miszerint jövőre 20-30 hajó részvételével 100 főt szeretnének összeszervezni egy túrára. A Hidegen Légió Nagy téli vitorlás túrájára előre meghirdetett és szervezett keretek között kerül majd sor. A szervezést már nyáron elkezdik, hogy mind a kikötők, mind a települések vendéglátó és szálláshelyei megfelelően felkészüljenek majd a téli vitorlás túrázók fogadására. A kezdeményezés fő célja az, hogy még többeket sarkalljanak 2018-ban a legalább időszakos, hétvégi szezonon kívüli nyitva tartásra, és szeretnék, ha jövőre egyre több kikötő adna lehetőséget arra, hogy amíg csak nem fagy be a tó, télen is vízen lehessenek a hajók, és rövidebb túrákra, pár órás örömvitorlázásra, vagy akár több napos utakra is vállalkozzanak a hajósok.