A torma a Debrecziner Gourmet Fesztivál fókuszában

Forrás: turizmus.com

 2018. június 06. 17:29

A létavértesi torma kerül a középpontba a 3. Debrecziner Gourmet Fesztiválon, amelyet június 15. és 17. között rendeznek meg a Nagyerdőben, a Békás-tó partján.

Balogh Károly főszervező kiemelte, hogy 2016-ban, az első fesztivál közönségének mintegy 80 százalékát még a debreceni lakosok adták, de tavaly már sok gasztroturista érkezett az ország más részeiről is, és céljuk, hogy a fesztivál híre külföldön is minél több emberhez eljusson.

Széles Diána, Debrecen turizmusért is felelős alpolgármestere hangsúlyozta: a város turisztikai kínálatában fontos helyet foglal el a helyi, minőségi gasztronómia bemutatását magára vállaló fesztivál, amely évről évre egyre több vendéget vonz Debrecenbe. Az első rendezvényen a debreceni páros kolbászt állították a fesztivál középpontjába, tavaly a Hortobágyi Nemzeti Park autentikus ízeire koncentráltak, idén pedig egy különösen izgalmas fűszer és hungarikum, a létavértesi torma lesz az ételek kötelező alapanyaga.

A torma izgalmas fűszer és hungarikum

Fotó: pixabay.com

A látványos főzőshow-k és pódiumbeszélgetések mellett workshopok is lesznek olyan szakemberek részvételével, mint például Dr. Fiáth Attila Master of Wine aspiráns, vagy Komoróczki Anna nemzetközi borakadémikus. A házigazda-műsorvezetők Bernáth József, a Séf és Pataky Péter, az Ízes Élet séfje lesznek. A háromnapos gasztronómiai fesztiválon 20 étterem, illetve street-food kínálatával találkozhatnak majd a Nagyerdőbe kilátogatók.

A Családok Éve jegyében a gyerekekre is külön gondoltak a szervezők, ezért számukra egy külön Zsebséf teraszt nyitnak meg, ahol gyermekjátszóház, kézműves foglalkozások lesznek például a MODEM művészetpedagógusa közreműködésével.

Regisztrálni a www.debreczinergourmet.hu oldalon lehet.

Kapcsolódó cikkek

Épül a Debrecen márka

2018. június 05.