A Tourinform szolgáltatásaival bővült az egri Strandkönyvtár

Forrás: turizmus.com

 2017. június 28. 10:31

Idén nyártól már az egri Tourinform iroda szolgáltatásai is elérhetőek az Egri Termálfürdő területén évek óta sikerrel működő Strandkönyvtárnál.

Június 26-tól augusztus 31-ig, hétfőtől-péntekig délelőtt 10-től délután 16 óráig 2 fő középiskolás gyakornok segíti a fürdőző vendégeket az Egerrel kapcsolatos kérdéseik megválaszolásában. A turisták részére ingyenes térképek és magyar mellett angol, német és lengyel nyelvű városismertető kiadványok állnak rendelkezésre.

A kitelepülésen az Andrássy György Katolikus Közgazdasági Középiskola és az Egri Szt. Szent Lőrinc Vendéglátó és Idegenforgalmi Szakgimnázium tanulói teljesítik a gyakorlatukat. A közös munka az Eger Városi Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. kezdeményezésére az Eger Termál Kft. és a Bródy Sándor Könyvtár együttműködésével valósult meg.

A Turisztikai Kft. bízik benne, hogy úgy sikerült egy népszerű gyakorlati helyet biztosítani a tanulók számára, hogy közben az Egerbe érkező vendégek részére is minden korábbinál komplexebb információszolgáltatást tudnak nyújtani.

A strandkönyvtár egyébként naponta friss olvasnivalóval várja a kikapcsolódni vágyó látogatókat, itt minden hagyományos könyvtári szolgáltatás elérhető. Mivel a Strandfürdő a város központjában helyezkedik el, a könyvtár jövet-menet útba esik, ideális közösségi találkozóhelyként is szolgál.  Az ide látogató turisták számára közhasznú szolgáltatásokat is nyújtanak: információkat a városról, a környező településekről, látnivalókról, programokról.

A könyvtár szolgáltatásai:

- magyar és idegen nyelvű könyvek kölcsönzése

- magyar és idegen nyelvű folyóiratok helyben használata

- ingyenes internethasználat

- tájékoztatás, információ

Nyitvatartás

Hétfő-Szombat: 10.00 - 18.00

Vasárnap: 10.00 - 16.00