A TripAdvisor nem fog jegyet árulni delfin- és orkashow-kra

Forrás: turizmus.com

 2019. október 02. 16:50

Az online utazási oldal bejelentette, hogy a közeljövőben befejezi a jegyértékesítést a fogva tartott tengeri emlősöket felvonultató létesítményekbe.

Az új, állatjóléti politika célja a tenyésztési programok beszüntetése, valamint a cetfélék befogásának és turisztikai célú fogságban tartásának megakadályozása - jelentette be a tripadvisor.

Georgia állam akváriuma

Fotó: georgiaaquarium.org

Ez a döntés azt jelenti, hogy néhány kiemelkedő népszerűségnek örvendő látványosság, mint például a San Diegó-i SeaWorld, a tenerifei Loro Parque, vagy a Georgia állambeli akvárium, nem csak hirdetni nem fog tudni a közeljövőben, de jegyei sem lesznek elérhetőek a TripAdvisoron.

A tiltás nem vonatkozik olyan létesítményekre, amelyek tengerparti „szentélyeket” fejlesztenek ki, és amelyek elkötelezik magukat az állatok ilyen körülmények között történő elhelyezése mellett. Hogy ez pontosan mit jelent, azt nem fejti ki a közlemény...

- Bálnák és delfinek képtelenek fogságban élni. Ennek a generációnak kéne az utolsónak lenni, amelyeket ilyen körülmények közt tartják. Hiszünk egy jövőben, amelyben ezek az állatok úgy élhetnek, ahogy kéne, szabadon és a vadonban. Reménykedünk, hogy ezt az álláspontot minél hamarabb és minél szélesebb körben fogják alkalmazni az utazási ágazat szereplői is – mondta Dermot Halpin, a TripAdvisor élménydivíziójának elnöke.

A SeaWorld csalódását fejezte ki a TripAdvisor döntése miatt

Fotó: pixabay.com

A TripAdvisor már korábban, 2016-ban is tett lépéseket az állatok védelme érdekében, megtiltva jegyek értékesítését olyan élményekre, mint például az elefántlovaglás.

Érdekesség, hogy a minap csődbe ment brit utazásszervező, a Thomas Cook is kiállt a közelmúltban az orkák védelmében.