A turisztikai szakma közösségi galériájának megalkotására hív a BGE

Forrás: turizmus.com

 2022. október 05. 17:36

A Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar, Turizmus Tanszéke szeptember 27-én – a Turizmus Világnapja alkalmából – játékra szóló felhívást tett közzé a turisztikai szakma számára. A játék célja a hazai turisztikai közösség fotógalériájának megalkotása.

A turizmus és a vendéglátás középpontjában az ember áll: a turista, a helyi lakos, a szolgáltató. A Turizmus Világnapja alkalmából ezért a BGE olyan játékra invitálja a szakmát, amelyen keresztül a szereplők jobban megismerhetik egymást és a szakmán kívüliek is bepillantást nyerhetnek a vendéglátó és turisztikai dolgozók mindennapjaiba. A szállodaigazgatótól a pincérig, az utazási irodai referenstől az egyetemi hallgatóig minden, turizmusban és vendéglátásban dolgozó kollégát arra invitálnak, hogy vegyenek részt a galéria megalkotásában.A játékhoz nemcsak szakmabeliként, hanem magánemberként, a helyi közösség tagjaként vagy utazóként, turistaként is csatlakozhat bárki, különösképp a 2. és 3. kategória esetében.

Kategóriák:

  1. A turizmus-vendéglátás szakma dolgozói: a szakmabeliek mindennapjairól várnak képeket, amelyek megmutatják, hogyan dolgoznak, milyen közösséget alkotnak, mire büszkék.
  2. Helyi közösségek: olyan képeket várnak, amelyek egy-egy turisztikai célpont helyi közösségeit mutatják meg.
  3. A helyi programokon és eseményeken részt vevő utazók: olyan képeket várnak, amelyek megmutatják, milyen az, amikor a helyiek és a látogatók találkoznak, összekapcsolódnak, közös programokon vesznek rész.

A szervezők örömmel veszik, ha a környezeti fenntarthatóság is megjelenik a képeken.

A játék menete:

  1. Készülhet új fotó, de használható korábbi fénykép is, a lényeg, hogy jogtiszta legyen, tehát vagy saját – vagy céges feltöltés esetén – a vállalkozás tulajdonában legyen.
  2. A képeket erre a Google Forms-ra kell feltölteni legalább 300 dpi méretben 2022. október 11-ig.
  3. A játékban való részvételhez lájkolni kell a BGE KVIK Turizmus Tanszék közösségi oldalát, ahol 2022. október 17-től kategóriánként albumba rendezve jelennek meg a képek.
  4. Mindenkinek lehetősége lesz reagálni (lájkolni, szívecskézni…) a kedvenc képeire 2022. október 27-ig.

A nyerteseknek, azaz a legtöbb reakciót kapott képek készítőinek a BGE KVIK ajándékcsomagot ajánl fel, de a szervezők várják a partnerek bármilyen kreatív – és lehetőség szerint a fenntarthatóságot is szem előtt tartó – nyereményfelajánlásait is, legyen az egy háznézés vagy konzultáció a hallgatóknak, szolgáltatás vagy akár tárgyi ajándék a többi partnernek.

További infók a játékról ezen a linken érhetők el.

(Borítókép: 123rf.com)