A turizmus fellendülésére számítanak Dél-Afrikában

Forrás: turizmus.com

 2022. június 27. 14:48

A dél-afrikai egészségügyi minisztérium bejelentette, hogy teljes mértékben megszüntetik a COVID-korlátozásokat. A lépést már nagyon várta az ország turisztikai ágazata.
A világjárvánnyal kapcsolatos elszigeteltség a fő gazdasági tevékenységek közül messze a turizmust ágazatot érintette a legsúlyosabban - írja a Travel Daily Media.  

A dél-afrikai turizmus a koronavírus-járvány előtt több mint 130 milliárd dél-afrikai rand értékű volt, az ország foglalkoztatottságának 4,5%-át tette ki, és közvetlenül 3%-kal járult hozzá a GDP-hez.

"2021 júliusában mindössze 5000 tengerentúli turista látogatott Dél-Afrikába, ami 2,6%-a a két évvel korábbi, azonos időszak adatának" - mondta Roelof Botha gazdasági tanácsadó. "A jó hír az, hogy a belföldi turizmus fellendülése a tavasz beköszöntével behozhatja a lemaradást." (A déli féltekén jelenleg tél van, az ottani tavasz akkor köszönt be, amikor nálnuk ősz van - a szerk.)

delafrika_123rf

Dél-Afrika a múlt héten jelentette be, hogy több mint két év után megszünteti a járványügyi korlátozásokat

Fotó: 123rf.com

A luxusutaztatással foglalkozó GILTEDGE ügyvezető elnöke, Sean Kritzinger megkönnyebbülésének adott hangot, hogy az idegenforgalmi ágazat fellendülésnek nézhet elébe. "Az utazási ágazatunk még korántsem normalizálódott. Az elmúlt két évben szoros ellenőrzés alatt álltunk, tavaly decemberben rajta voltunk az Egyesült Királyság vörös listáján, amely korlátozta az utazásokat - és a december az egyik nemzetközi főszezonunk. Ezek a korlátozások óriási károkat okoztak az ágazatnak. Úgy vélem, hogy ezeknek a szabályozásoknak a hatályon kívül helyezése hatalmas lökést fog adni a Dél-afrikai Köztársaságba és általában a dél-afrikai régióba irányuló turizmusnak."

Dél-Afrika a múlt héten jelentette be, hogy több mint két év után megszünteti a járványügyi korlátozásokat.