A turizmus munkaerő-piaci helyzetéről tart szakmai fórumot a Soproni Egyetem

Forrás: turizmus.com

 2021. november 29. 17:17

A Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kara a turizmus–vendéglátás ágazat közép- és felsőfokú képzéseinek aktuális kérdéseiről, valamint az ágazatot érintő munkaerőpiaci helyzetről tart szakmai fórumot a soron következő Turizmus Klub programjaként.

A december 1-jén, 14 órakor kezdődő rendezvényre a szervezők várják a szakma releváns szereplőit, munkáltatóit, a középiskolák oktatóit és vezetőit, valamint az egyetemi polgárokat - közölték a szervezők.

A rendezvény célja, hogy felhívja a fenti szereplők figyelmét az ágazatot
sújtó ellentmondásos helyzetre: Miközben a szokásosnál is nagyobb az ágazat részéről a munkaerő kereslet, egyre kevesebben választják a turizmus-vendéglátást hivatásukként.

Az ágazat szereplői közötti összefogás a probléma megoldásában
nélkülözhetetlen, ezért is számítanak a szervezők minél több érdeklődő jelenlétére és hozzászólásaira. A témának szentelt előadások megvitatása után kihirdetik a kifejezetten középiskolásoknak szóló „Egyetemfoglaló” vetélkedő versenyfelhívását is.

Miközben a szokásosnál is nagyobb az ágazat részéről a munkaerő kereslet, egyre kevesebben választják a turizmus-vendéglátást hivatásukként

Fotó: 123rf.com

A rendezvényt a kar aulájában, távolságtartásra alkalmas térben tartják meg,
azonban figyelembe véve a járványügyi helyzet jelenlegi tendenciáit, az
online becsatlakozás lehetőségét is biztosítják majd.

Regisztráció az alábbi linken lehetséges. Személyes részvétel esetén az aktuális járványügyi szabályok érvényesek, így a rendezvény csak védettségi igazolással látogatható.