A város főterén nyílik meg Sárvár új Tourinform-irodája

Forrás: turizmus.com

 2021. március 05. 08:50

Az egész település kapuja és fogadószobája lesz az új 150 négyzetméteres Tourinform-iroda.

Sárvár járvány utáni arcát mutatja már az impozáns épületben létrejött információs pont – fogalmazott az átadás előtt álló új Tourinform-iroda szakmai bejárásán Ágh Péter országgyűlési képviselő.

Megfelelő átoltottságot követően a turizmusban eredményes nyárra van esély az intenzíven megindult előfoglalások alapján. Sárvár idegenforgalmi adatai a jövőre nézve is biztatóak, amikor újraindulhat majd a verseny a vendégekért. Ezért felkészülten, megújult kínálattal kell várni ezt az időpontot – hangsúlyozta Juhász Szabolcs, a Magyar Turisztikai Ügynökség igazgatója.

Ágh Péter, Haller Ferenc, Juhász Szabolcs és Kondora István az új Tourinform-irodában

Fotó: TDM Sárvár

Az évente 1,8 millió látogatót fogadó hazai Tourinform-hálózat megújításának első elemeként a Magyar Turisztikai Ügynökség azok új arculatát alakította ki. Ezt követően a belsőépítészeti átalakításokra, felújításokra hirdetett pályázatot, melynek keretében 22 iroda megújítására nyílt lehetőség. Ezek közül az országban másodikként készült el, közel 25 millió forintos támogatásból a sárvári iroda – tette hozzá Juhász Szabolcs.

Hosszú távú befektetés lesz a frekventált helyen álló iroda Sárvár turisztikai életében, méltó a fürdőváros ötcsillagos vonzerejéhez – jelentette ki Kondora István polgármester a bejáráson jelen lévő helyi szakemberek előtt. A város vezetője köszönetét fejezte ki, hogy a magyar kormány 1,8 milliárd forintos támogatása révén, az önkormányzat gyógyfürdőjének kötvénykiváltásával nem futott zátonyra a sárvári turizmus „zászlóshajója".

Az új Tourinform-irodában kaptak helyet a bérelhető kerékpárok is

Fotó: TDM Sárvár

Haller Ferenc, a Sárvár Tourist & TDM Nonprofit Kft. ügyvezetője és a városi Tourinform-iroda vezetője elmondta, hogy a tágas, nagy üvegportálú irodában kaptak helyet az ugyanezen pályázat keretében beszerzett, bérelhető elektromos rollerek, kerékpárok, e-bikeok és segwayek is.