A Városliget bármelyik évszakban nagyszerű – podcast

Forrás: turizmus.com

 2023. február 27. 18:01

A Liget Budapest Zrt. vendégélmény- és turisztikai szakértője szerint az is garantáltan talál új és izgalmas lehetőségeket Budapest zöld szívében, aki az ismert és látványos létesítményeket már végiglátogatta. Puczkó Lászlóval a Trend FM Turizmus.com műsorában készült beszélgetés.

A Ligetben az a nagyszerű, hogy gyakorlatilag minden vendégszegmenst megszólítottak a szolgáltatások kialakítása során, a sportokat kedvelő látogatókra ugyanúgy gondoltak, mint a gyerekesekre, a kutyásokra, vagy a kultúrafogyasztókra – emelte ki Puczkó László, a Liget Budapest Zrt. vendégélmény- és turisztikai szakértője az interjúban, amelyből kiderül, milyen egyedi programokkal és szolgáltatásokkal várják a hazai és külföldi közönséget.

Nagyon erős vonzerőt jelent a Liget aktív kínálata, mint például a futókör, amely bármely Városliget környékén megszálló vendég számára is elérhető, és futóalkalmazással is támogatott. A kényelmet többek között öltözők is szolgálják, ahol a futók az értékeiket is biztonságba helyezhetik. Szintén rendkívül népszerű a Nagyjátszótér, amely iránt az érdeklődés sokszorosan meghaladta a várakozásokat, csakúgy, mint a kutyás élményparkok esetében. A kikapcsolódási lehetőségeket tartalmas programok gyarapítják, így a Millennium Háza vagy a Magyar Zene Háza eseményei, tánc- és színházi programok a Promenádon, valamint sport-, családi és kulturális nagyrendezvények.

Kevesen tudják, hogy itt található a Mőcsényi Mihály Botanikus Kert, amely rózsakerttel és örökzöldekkel csábít sétára egész évben, sőt az ehhez kapcsolódó madárösvény bemutatja, milyen madarak élnek a Városligetben.

A lakosság és a turisták is szívesen látogatják az impozáns új létesítményeket bemutató házbejáró sétákat, szinte mindenütt plusz időpontokat kellett beiktatni. Tavaly ősz óta buszos ligetbejárások is elérhetők. Aki pedig igazi insider tippre éhes, annak Puczkó László a mélygarázsokat ajánlja a figyelmébe, ahol kortárs művészeti alkotások láthatók.

A fejlesztések idén a zöldfelületek megújításával, utak javításával folytatódnak.

Bár a vendégösszetételt, vendégmegoszlást, visszajelzéseket most kezdik csak mélységeiben mérni és elemezni, annyi már most látható, hogy a komplex fejlesztés turisztikailag is beváltja a hozzá fűzött reményeket. Ezt lesznek hivatottak erősíteni azok a csomagok, amelyek az egyes elemek összekapcsolásával még fogyaszthatóbbá teszik a Városliget kínálatát.

A teljes beszélgetést – amelyet Érczfalvi András műsorvezető készített – a podcastra kattintva hallgathatja meg, további információk a  ligetplusz.hu oldalon érhetők el.

Borítókép: Puczkó László, fotó: turizmus.com)