A Vásárcsarnok és Hévíz sikere a német sajtóban

Forrás: turizmus.com

 2016. június 30. 21:33

Mivel a kulináris élvezetek és az egészséges táplálkozás az elmúlt években Németországban is egyre nagyobb érdeklődésre tart számot, ezért napjainkban mind több média foglalkozik a témával.

Legutóbb a dpa német hírügynökség egyik munkatársa, Oliver Kauer-Berk írt egy a tematikába illő, közel egyoldalas cikket. Hogy az írásban hazánk is szerepel, az a német képviselet sajtómunkájának is köszönhető, melynek középpontjában az elmúlt esztendőben a gasztronómiánkra koncentráló tematikus év és az idén Budapesten megrendezett Bocuse d´Or európai döntö miatt kulináris kínálatunk népszerűsítése kiemelt szerepet játszik.

S hogy hazánk valóban a gasztronómia élmezőnyébe tartozik, mi sem bizonyítja jobban mint, hogy a budapesti Vásárcsarnok Barcelona, Párizs, London és Firenze után a hamburgi halpiacot, a las palmasi Mercado de Veguetat, az alkmaari sajtpiacot és a bécsi Naschmartot megelőzve az 5. helyen szerepel a felsorolásban. Az újságíró a kínálat mellett az épület szépségét is dicséri, kiemelve, hogy Vásárcsarnokunk olyan, mint egy bazilika. A cikk az elmúlt héten már két napilapban (Pfälzischer Merkur és Saarbrückener Zeitung) is megjelent, több mint 50.000 olvasót elérve és 2,5 millió forint hírértéket generálva.

Szintén az egészség – ezúttal azonban Hévíz és az ottani kúra gyógyító hatására koncentrálva – áll a Die Neue Reiselust magazin június 20-án megjelent két oldalas cikkének a középpontjában. Manfred Reher olvasmányos és szép fotókkal illusztrált írását 104 ezren olvasták. A médiaérték pedig több mint 3 millió forint.