A vendégszerető macedónok

Forrás: turizmus.com

 2019. december 17. 16:09

A Balkán-félsziget országai közül, Koszovón kívül csak Észak-Macedóniának nincs tengerpartja, azonban az idelátogatók nem feltétlenül hiányolják ezt, hiszen annyi más érdekes látnivaló közül választhatnak.

Az STR CEE turisztikai képviselet Balkán-specialistája, a szkopjei székhelyű MacSun Travel a térség egyik legnagyobb tour operátora, mind egyéni, mind pedig csoportos és incentive utazás esetén segítséget jelent a szervezésben.

Szkopje, a főváros akár gyalogosan is kényelmesen bejárható. Kihagyhatatlan az óvárosi rész a régi bazárral és a várral. Kevesen tudják, hogy Szkopjében született Teréz anya, akinek szülőházában egy érdekes kiállítást rendeztek be, amit feltétlenül érdemes megtekinteni.

A főváros remek bázis a különböző kirándulásokhoz. A híres Matka-kanyon mindössze 20 kilométerre található innen. Itt találjuk Európa egyik legnagyobb, víz alatti cseppkőbarlangját, a Vrelót, amely hasonlóan körbecsónakázható, mint maga a kanyon.

Ohridi-tó

Fotó: Pixabay

Kicsit távolabb, de mindössze néhány órás buszútra található Szkopjétől az ország leglátogatottabb turisztikai látványossága, az ősi Ohridi-tó. A tó vize annyira tiszta, hogy több tíz mélyre le lehet látni. A körülötte levő városokban és falvakban pedig egy kicsit mi is kizökkenhetünk a napi stresszből, mert a macedónok annyira nyugodtak és ráérősek, hogy a rohanás legkisebb jelét sem fedezhetjük fel rajtuk.

(X)