A Veszprémi Petőfi Színház is programokkal készül az EKF nyitónapjára

Forrás: MTI

 2023. január 16. 13:09

A Himnusz születésének 200. évfordulója alkalmából közös szavalással, a város több pontján operett-előadással, cirkuszi show-val készül a Veszprémi Petőfi Színház a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program nyitóeseményére január 21-én és 22-én - közölte a színház.

Kellerné Egresi Zsuzsanna igazgatóhelyettes elmondta: január 21-én délelőtt a Kossuth utcán, a pláza területén és a városszéli bevásárlóközpontban is egy operett-összeállítást láthatnak az érdeklődők a színház művészeinek előadásában. Délután Petőfi-verset szaval a város polgármestere a színház előcsarnokában kialakított stúdióban a Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából elindított kezdeményezés részeként.Este Kodák Anna és Zsilák Olivér Éva almája című előadását láthatja a közönség. A műsor az ember teremtését követi végig a cirkuszművészet eszközeivel. Másnap délután a magyar kultúra napja alkalmából megrendezik az Ádámok és Évák Ünnepét.

A 200 éve született Himnusz tiszteletére veszprémi óvodai, általános- és középiskolai csoportok lépnek fel, a fáklyákkal kivilágított színházkertben az Együtt szaval Veszprém program keretében várják a szavalni vágyókat.

A város intézményei, köztük a színház is nagyon nagy szerepet vállal az EKF nyitónapjának megvalósításában

Fotó: Veszprém Tourinform

Mike Friderika, az Európa Kulturális Főváros programigazgatója azt hangsúlyozta, hogy a város intézményei, köztük a színház is nagyon nagy szerepet vállal az ünnepi programok megvalósításában.