A világ édességei Wilanów-ban

Forrás: turizmus.com

 2014. november 19. 10:25

Az édességek piacán ma soha nem látott mértékű a választék, amelyből minél többet igyekeznek bemutatni A Világ Édességei Fesztiválon (Festiwal Słodyczy Świata), december 5. és 7. között Varsóban.

A lengyel édesipar világhírű: a kekszek, karamellák és csokoládéfélék terén régóta nagy tekintéllyel bírnak. Ezért is adhat a Varsóhoz tartozó Wilanów méltó otthont annak a kezdeményezésnek, amelynek célja a világ minden tájáról érkező édességek felvonultatása.

A szakmai és egyben a nagyközönségnek is szóló rendezvényen bemutatják az újfajta cukorkákat, süteményeket, desszerteket, fagylaltokat és aszalt gyümölcsöket. Ezen kívül egy laboratóriumban meg is tekinthetik a látogatók, hogyan készülnek ezek a különlegességek.

 

Ha az édességekről van szó, nem szabad megfeledkeznünk a mértékletességről és az önuralomról, s erre figyelmeztetni is fogják a látogatókat a meghívott dietetikusok és orvosok. A különböző kultúrákban az édesség funkcióját sokféle készítmény tölti be, melynek alapja megannyi növény, illetve az abból kivont cukor, valamint méz lehet.

A rendezvény az édességeken keresztül megismertet számos turisztikai látványosságot, melyet a világ minden tájáról érkező kiállítók bemutatnak.

Ezzel egyidőben tartják a Wilanów-i kastélyban A Fény Királyi Fesztiválja (Królewski Festiwal Światla) című rendezvényt, mely szintén nagy népszerűségnek örvend, legutóbb több százezer látogató kereste fel.