A világ leghosszabb túraútvonala

Szerző: Elek Lenke

Forrás: turizmus.com

 2019. március 21. 14:51

Kanada ismert és kevéssé ismert vidékein vezet végig a világ leghosszabb túraútvonalaként emlegetett Great Trail. A 2400 mérföld hosszú Nagy Ösvény a keleti parttól a nyugatiig átszeli Kanadát, összekapcsolva a 13 tartományt.

A világ leghosszabb túraútvonalának létrehozásának ötlete 1992-ben született meg három profi túrázó, Pierre Camu, Bill Pratt és Paul LaBarge fejében. Az útvonal kiépítése 25 évig tartott, hiszen nem csak egy erdei ösvény, hanem szerteágazó, modern infrastruktúra is kell ahhoz, hogy turisták ezrei látogassanak el ide.

A Nagy Ösvény hatalmas távolságokat szel át, amelyek olykor különböző éghajlati övezetekbe tartoznak. Bizonyos részein csak kirándulni és hegyet mászni lehet, másutt kerékpározni, lovagolni vagy motoros szánon suhanni is természetes.

Az útvonal negyede tavak és folyók mellett vezet

Fotó: pixabay.com

Sokan inkább a vízi utat választják, hogy kipróbálják, milyen az itteni vad vizekben kenuzni, vagy kajakozni. Az útvonal negyede olyan területen vezet át, ahol tavak és folyók találhatók - írja a Travel + Leisure nyomán az alltomresor.se.


Az érintetlen természet mellett az útvonal átszeli Kanada nagyvárosait is, mint Halifax, Montreal, Ottawa és Toronto.

A legizgalmasabb ebben a műfajban a Mackenzie River Trail, amely 150 mérföldnyi kihívást jelent.

Kapcsolódó cikkek