A világ legjobb strandján kenguruk ugrálnak a fehér homokban

Forrás: turizmus.com

 2023. május 30. 11:28

A Banana Boat összeállította 2023-as toplistáját a világ 50 legjobb strandjáról. A rangsor összeállításához az oldal több mint 750 utazási újságíró, utazási szakértő és influencer segítségét kérte.

Amikor a világ legjobb strandjait kell kiválasztani, sok mindent kell figyelembe venni. Hiszen a napsütésen, tengeren és homokon túl mindenki mást keres az ideális tengerparton. Tiszta homok és kristálytiszta víz? Lenyűgöző természeti környezet? Igazi partihangulat? Mindezek és még sok minden más is szerepet játszik – írja a TimeOut.

Legutóbb a World's 50 Best Beaches by Banana Boat próbálta meg rangsorolni a bolygó legszebb homokos partszakaszait, és nemrég megjelentette éves listájának 2023-as kiadását. A rangsor összeállításához a weboldal több mint 750 utazási újságíró, szakértő és influencer segítségét vette igénybe.

A világ 50 legjobb strandja listájának élén a nyugat-ausztráliai Esperanceben található Lucky Bay áll. Ez az öt kilométer hosszú strand híres fehér homokjáról és türkizkék vizéről, valamint arról, hogy remek hely a búvárkodásra, kenuzásra és mindeközben kenguruk ugrándoznak mellettünk a homokban.

A világ legjobb strandján kenguruk ugrálnak a parton Ausztráliában

Fotó: Banana Boat

 

A lista következő helyezettje a Seychelle-szigeteken található Anse Source D'Argent, amely lenyűgöző gránitszikláinak köszönhetően kapta meg az elismerést, majd a Fülöp-szigeteken található Hidden Beach, amely egy csak hajóval elérhető kis öböl.

Íme a világ tíz legjobb strandja jelenleg a World's 50 Best Beaches listája szerint:

  1. Lucky Bay, Ausztrália
  2. Anse Source D'Argent, Seychelle-szigetek
  3. Hidden Beach, Fülöp-szigetek
  4. Whitehaven Beach, Ausztrália
  5. One Foot Island, Cook-szigetek
  6. Trunk Bay, Amerikai Virgin-szigetek
  7. Honopu Beach, USA
  8. Reynisfjara Beach, Izland
  9. Navagio Beach, Görögország
  10. Balandra Beach, Mexikó