A virtuális valóság és a turizmus találkozását tesztelhette az MTÜ Ausztriában

Forrás: Magyar Turisztikai Ügynökség

 2016. november 23. 18:27

A Magyar Turisztikai Ügynökség ausztriai irodája 18 turisztikai képviselettel közösen rendezte meg november 21-én a „Corps Touristique Austria Gala”-t, amely az elmúlt évtized során az osztrák turisztikai szakma egyik legrangosabb közéleti eseményévé vált.

Az est különlegességét a virtuális valóság turizmusban való alkalmazási lehetőségeit tesztelő bemutató is fokozta.

A patinás bécsi Ferstel Palotában az éjszakába nyúló estélyen közel 300 vendég, az ausztriai turizmus és sajtó teljes vertikuma képviseltette magát, jelen volt valamennyi meghatározó piaci szereplő. Az est moderátora a Radio Arabella sztárriportere, Peter Agathakis volt. A rendezvény keretében került sor a Corps Touristique Austria (CTA) díjak átadására (www.corps-touristique.at). A „Kiváló Trade-partner” elismerő díjat idén az Elite Tours utazásszervező irodának adományozták. A rangos elismerést az ausztriai nemzetközi turisztikai képviseletek nevében Kovács Balázs, a CTA elnökségi tagja, az MTÜ külképviselője adta át a társaság ügyvezetőjének, Wilhelm Böhmnek.

 

Az est különlegességét a szakmai workshop mellett az Innovation.rock cégcsoport bemutatója adta, amely a virtuális valóság turizmusban való alkalmazási lehetőségeit tesztelte. A turisztikai szakemberek a prezentáció után a gyakorlatban is kipróbálhatták a Google legújabb fejlesztésű, mobiltechológiával kombinált 3D-s virtuális desztinációlátogató programját.

A kísérőprogramok alatt az MTÜ munkatársai újságíróknak és az osztrák touroperátoroknak bemutatták a társaság osztrák piacra kidolgozott 2017-es marketing akciótervét, amelyet a magyar szakmai partnerek is elérhetnek ITT.

Ausztria az egyik legfontosabb B2C piacunk, ahol a nagyközönségi kommunikáció kiemelt hangsúlyt kap, ugyanakkor a szakmai partnerség további előmozdítása érdekében az MTÜ folyamatosan informálja az osztrák turisztikai szakmát a magyar kínálati paletta újdonságairól és az együttműködési lehetőségekről.