A Wellness Világnapja: nyolc jó tanács az egészség megőrzéséhez

Forrás: turizmus.com

 2019. június 04. 09:00

Június nyolcadikán ünnepeljük a Wellness Világnapját. Ebből az alkalomból a szervezők 7+1 javaslatot tettek közzé egészségünk megőrzése érdekében.

A mára nemzetközi szintű népszerűségnek örvendő kezdeményezés célja, hogy ezen a napon a figyelem az egészséges életmódra irányuljon. A Global Wellness Day (GWD) hitvallásához idén globálisan 110 országban több mint 4000 létesítmény – állami szervezet, önkormányzat, minisztérium, szolgáltató, pl. spa, szálloda, fürdő, fitneszterem, tánciskola – csatlakozott és szervez interaktív programokat, figyelemfelkeltő rendezvényeket.

A kezdeményezést az International Spa Association „Innovate Award” díjban részesítette közösségi értékekért végzett munkájáért. A Global Wellness Summit 2016-ban a GWD alapítóját, Belgin Aksoyt a „Leading Woman in Wellness Award” díjjal jutalmazta.

Csatlakozva a GWD kezdeményezéshez, hazánk 5. alkalommal részese az egészséges életmód ünnepének. Ebből az alkalomból a szervezők, a GWD Magyarország nagykövetei ingyenesen látogatható, wellness témakört érintő programokkal, szakmai előadásokkal, életmód és karrier tanácsadással várják az érdeklődőket – tájékoztatta lapunkat a GWD hazai kiemelt partnere, a magyar főváros történelmi fürdőit tömörítő Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.

 

A rendezvénysorozat helyszíne a Széchenyi Gyógyfürdő Márványterme.

A Global Wellness Day üzenete egyszerűen kivitelezhető, mégis elengedhetetlenül fontos javaslatokat fogalmaz meg az egészségünk megőrzése érdekében:

1. Sétálj egy órát!
2. Igyál több vizet!
3. Kerüld el a műanyag flakonokat!
4. Fogyassz organikus, helyi alapanyagokból készült ételeket!
5. Tegyél jót valakivel!
6. Vacsorázz együtt a családdal!
7. Menj aludni este 10-kor!
+ 1. pont Magyarországon: “Keress fel egy fürdőt!”

Tekintettel arra, hogy Magyarország termálvíz nagyhatalom és adottságai a fürdőkultúra és wellness területén egyedülállóak, így kiemelten fontos a hazai közönség figyelmét felhívni erre a lehetőségre.

A BGYH Zrt. ezért szakmai konferenciát szervez a történelmi fürdő Márványtermében. Program:

10:00–10:30 Puczkó László – Magyarország GWD nagykövete, turisztikai szakértő • GWD: wellnessen innen és túl

10:30–11:00 Czinege Szilvia – értékesítési és marketing igazgató, Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. • Budapest a fürdők városa

11:00–11:30 Zopcsák László – Magyar Fitnesz és Egészségfejlesztési Szövetség elnöke, IWI Nemzetközi Fitnesziskola alapító tulajdonosa • Fitnesz trendek a nagyvilágban

11:45–12:15 Dr. Kuklis Eszter – orvos, életmód-terapeuta, Health Trainer • Prevenció, mint a wellness egyik alappillére

12:30–13:00 Schmidt Judit - Dietetikus, Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége • OKOSTÁNYÉR® 6-17 éveseknek

13:15–13:45 Feller Adrienne – aromaterapeuta tanár, szépségterapeuta mester, fitoterapeuta, természetgyógyász, kineziológus • Mindfulness – illóolajok - szépség

14:00–14:30 Richvalszki Zseraldina – Magyarország GWD nagykövete, spa fejlesztési tanácsadó, IWI Wellness & Spa Szakág szakmai vezetője • Mi is az a wellness? Neked mit jelent

Az IWI Fitnesziskola támogatásával fitneszprogramokkal is várják az érdeklődőket:

13:00 IWI Gerinctréning

14: 00 IWI Jóga

15:00 AQUA ZUMBA

A Wellness Világnapja kezdeményezéshez minden érdeklődő szervezet, valamint szolgáltató csatlakozhat, aki az alapelveket elfogadva olyan programokat és lehetőségeket kínál a potenciális érdeklődők számára, amelyek hozzájárulnak a kezdeményezés missziójának megismertetéséhez, valamint az esemény és programok népszerűsítéséhez.

Kapcsolódó cikkek