A zene hullámaiban is fürödhetünk Siófokon

Forrás: turizmus.com

 2018. június 08. 11:44

Az idén sokadjára felpörgő zenei főszezon csaknem évszázados hagyományok örököseként várja a szórakozni vágyókat.

A zenei élet egyik híres középpontja a Kálmán Imréről elnevezett Szabadtéri Színpad, ahol 1949-től megfordult a hazai zenei élet színe-java. A névadóhoz illő módon számos operett-bemutatónak helyet adó parkban olyan hírességek is felléptek a 70-es években, mint Máté Péter, Koós János, Kovács Kati vagy Korda György.

Közös koncertet adott itt az LGT-Omega-Beatrice szupercsapat a 80-as évek elején, korábban pedig éveken át innen közvetítették a Táncdalfesztivált, majd a „Halló, itt Balaton” című műsort, amelyben például Hofi Géza kezdte énekesi karrierjét. A 90-es évek sem maradhattak sztárok nélkül: többek között a Z’ZI Labor, a Pa-dö-dö vagy Zoltán Erika is tömegeket vonzott nyári koncertjeivel Siófokra.

A siófoki zenei élet

Fotó: turizmus.com

Ez idő tájt a partiéletben is igazi nyári főváros lett Siófok: egész generációk emlékeznek az olyan ikonikus diszkókra, mint a város szívében 1989 óta működő Flört, vagy az Ezüstpartot 1990-ben tánczenei központtá emelő Palace. Számos zajos sikert arató műsort adott itt például a DJ-világ élvonalában jegyzett Tiësto.

Ezen a nyáron sem kell nélkülözni a tóparti hangulattal kevert hanghullám-fürdőzést. A június 16-i hétvégén hivatalosan is teljes fordulatra kapcsol Siófok könnyűzenei élete, a PLÁZS szezonnyitóján a közönségkedvenc Punnany Massif, a fesztiválok kihagyhatatlan fellépőjeként már 15 éve aktív Ocho Macho, és a 2018-as Nagy-Szín-Pad verseny ígéretes szereplője, NB is fellép.

A tengerpartok beach-hangulatát a magyar tenger mellé varázsoló klub a nyáron szinte a teljes hazai zenei palettát felvonultatja a klasszikus rocktól Lovasi András életműkoncertjéig, amely a Siófok 50 éves városi jubileumát köszöntő sorozatban egy különleges, Balatonra hangolt változatában lesz hallható.

Fenyő Miklós augusztusban koncertezik, Ákos az 50 évét köszöntő turnéval június 30-án várja rajongóit, júliusban a legendás Piramis tagjai idézik legnagyobb sikereiket, a mai élvonalat pedig Majka és Curtis duója képviseli július 14-én.