Advent Alsó-Ausztriában

Forrás: turizmus.com

 2017. november 07. 14:08

Kellemes kikapcsolódás, meghitt hangulatban nézelődés, kóstolgatás vaníliás és forralt boros illatfelhőben: Alsó-Ausztriában idén is csaknem háromszáz adventi és karácsonyi vásáron lehet a szeretet ünnepére hangolódni.

Mindegyik vásárnak, rendezvénynek megvan a maga mágiája, varázsa, más ugyanis az adventi időszak a hegyvidéken, a pincesoron, kolostorkertben, a kastélyparkban és a kovácsműhelyek környékén. A vásárok autóval, tömegközlekedéssel kényelmesen megközelíthetők.

 

Ízelítőül a legérdekesebbek:

Johannesbachklamm szurdok – Würflach település – a HoheWand közelében

Időpont: 2017. december 7–10.

Hangulatos ünnepi fények, kézműves termékektől roskadozó standok, gőzölgő italok és hagyományos ételek – ilyen az advent a Johannesbachklamm szurdokban. A fő attrakció: „Ausztria legnagyobb karácsonyfája” óriás gyertyákkal, gömbökkel, szaloncukrokkal díszítve.

Advent Európa leghosszabb pincesorán: Hadres

Időpont: 2017. december 9–10., 16–17.

A festői pincesori eseményen szinte csak kézműves termékek – ételek, italok és faragások – kaphatóak. Zenei és gyerekprogramok, felolvasások színesítik az kínálatot a gőzölgő meleg italok mellett. Weinviertelben más pincesorokon is rendeznek adventi vásárt, mindenki talál érdeklődési körének megfelelőt.

Advent az Aggsteini várromoknál

Időpont: 2017. november 10–12., 17–19.

A nagy érdeklődésre való tekintettel idén első alkalommal, már délután 15 órától tárva-nyitva a látogatók előtt a várkapu. A lovagi teremben kortárs kézműves művészek termékeiből összeállított kiállítás tekinthető meg. A várudvart középkori kereskedők lepik el, akik hiteles hangulatot varázsolnak a rég elfelejtett korról.

Advent a Göttweigi Apátságban

Időpont: 2017. december 2–10.

A bencés rendi göttweigi apátság idén immár 28. alkalommal nyitja meg kapuit, hogy tartalmas adventi programokkal csalogassa a kézműves termékek, karácsonyfadíszek és betlehemi figurák után érdeklődőket. Naponta 14:30 órától adventi koncert és hétvégenként érdekes gyerekprogramok is színesítik a kínálatot.

 

 

 

Kapcsolódó cikkek