Adventi programok a Várkert Bazárban

Forrás: turizmus.com

 2021. november 12. 13:55

Idén hetedik alkalommal rendezik meg a Várkert Bazár adventi programsorozatát. Mivel tavaly csak online tudtak ünnepi hangulatot kínálni a közönségüknek, ezért most tartalmasabb programkínálattal jelentkeznek az adventi időszakban.

Az ünnepi hétvégék mellett már november 22-én felcsendül a zene a Várkert bazárban: Schubert muzsikájával hívják a vendégeket Téli utazásra,  december 30-án pedig egy évzáró koncerttel búcsúznak az esztendőtől - közölték a szervezők.

Az adventi hétvégéken ingyenes kézműves programokkal, családi workshopokkal, kortárs iparművészeti vásárral és különleges hangulatú zenei produkciókkal, valamint karácsonyi tematikájú vezetett sétával várják a közönséget.

Az esti koncertek előtt a fellépőkkel közösen gyújtják meg a HelloWood által alkotott adventi koszorú egy-egy gyertyáját, és néhány ünnepi gondolattal teszik igazán meghitté az adventi várakozást.

varkertbazar

A londoni Royal Ballet 2016-os Diótörő előadását is levetítik a Várkert Moziban

Fotó: Várkert Bazár

Idén a Várkapitányság a Regőczi Alapítvánnyal, a Covid-árvák számára szervez jótékonysági gyűjtést az iparművészeti vásár keretében. A vásár fővédnöke és az alapítvány életre hívója Magyarország köztársasági elnökének felesége, Herczegh Anita.

A Várkert Bazár kiemelt programjai között említi a Bogányi Trió előadását (november 22.), melyen Franz Schubert Winterreise című darabja csendül fel, míg a a Budapesti Filharmóniai Tásaság Zenekara karácsonyi melódiákkal szórakoztatja majd a közönséget (november 28.) a barokktól egészen a jazzig. December 14-én egy ünnepi irodalmi est keretében Juhász Anna irodalmár és Ugron Zsolna író beszélget a családról, az alkotásról és a művészi generációk közös értékeiről vendégeikkel. December 18-án a Budapest Bár adventi koncertje várja az érdeklődőket, majd Tóth Vera (december 19.) és a Random Trip (december 30.) is ünnepi produkcióval készül.

A részletes programleírások és pontos időpontok a Várkert Bazár oldalán érhetőek el, az adventi időszakig folyamatosan frissülve.