A szomszéd országban van Európa egyik legmenőbb karácsonyi vására

Forrás: turizmus.com

 2023. november 29. 12:37

Rengeteg látnivalóval és programmal várja a látogatókat az Advent Zágrábban karácsonyi vásár december 2. és január 7. között.

Az advent forgatag egyik fő eleme a Tomislav Parkban a Művészetek Pavilonjának szecessziós homlokzata előtt található korcsolyapálya. A Zrinjevac park közepén egy zenepavilon található, ahol folyamatosan szól a karácsonyi zene, esténként pedig műsorok várják a látogatókat. A zágrábi advent jelképének számító, fényfüzérrel feldíszített szökőkút is a park díszítő eleme.

A Jelacic téren állítják fel az adventi koszorút és a város karácsonyfáját,

itt rendezik meg a nagyobb szabású koncerteket, ünnepi programokat. A főtér különlegessége a Kras mézeskalács vár, melynek belsejében kolbászt, forralt bort árulnak.

A felsővárosban élő Betlehem várja az idelátogatókat, szentestéig minden szerdán, csütörtökön és pénteken átélhető a gázlámpa gyújtás 160 éves hagyománya. A mesevilággá varázsolt Grič-alagút hangulatát a sarki fények ihlették. A Horvát Nemzeti Színház épülete és a körülötte levő park egyaránt karácsonyi álruhába bújik.

Több helyszínen várja adventi forgatag a látogatókat

Fotó: Aviareps / Julien Duval

Az Advent Zágráb helyszíneit húsételeket, édes tésztákat, forralt bort kínáló fabódék hosszú sorai kötik össze. A "Kis Advent" a Strossmayer sétányon várja a gasztroturistákat. A Fuliranje a leghíresebb gasztronómiai startupok, fiatal és befutott szakácsok találkozásának helyszíne.

A gyerekek sem maradnak program nélkül a zágrábi adventi vásáron. Az adventi időszakban Európa ötödik legnagyobb modellvasútja nyitja meg például kapuit, a Ribnjak park pedig igazi meseparkká változik.

Az Advent Zágrábban elnevezésű rendezvénysorozat 2016-ban, 2017-ben és 2018-ban is elnyerte az „Európa legjobb karácsonyi vására" címet, 2019-ben pedig "a világ 3. legjobb karácsonyi vásárának" választották az European Best Destinations által szervezett versenyen.