Adventi borversenyen tesztelik a borokat Miskolcon

Forrás: turizmus.com

 2021. november 24. 15:14

A Miskolczi Borbarátok Társasága szervezésében november 26-án újra megrendezik a miskolci Hunnia Bor Rangolást, melynek helyszíne most az avasi borélet egyik kedvelt helye, az Avasi Bortanya lesz.

A verseny idén is zártkörűen zajlik majd, így a nagyközönséget csak később tájékoztatják a szervezők a bor rangolás eredményéről.

A borverseny célja, hogy díjazzák és bemutassák a miskolci vásárlóknak is ténylegesen elérhető, a helyi üzletekben kapható, legjobb minőségű magyar borokat az adventi és karácsonyi ünnepségekhez.A rendhagyó verseny egészen egyedülálló Magyarországon. Különlegessége, hogy nem lehet rá nevezni, hanem a borversenyt szervező Miskolczi Borbarátok Társaságának felügyeletével a nagy választékkal rendelkező áruházak kínálatából válogatnak össze borokat, amelyek a fogyasztónál is megjelenhetnek az asztalon.

A verseny szabálya most sem változott: a megmérettetésen különböző kategóriákban vesznek részt azok a Magyarországon található pincével, pincészettel rendelkező magyar bortermelők, borászatok, akiknek borai kiskereskedelmi forgalomban üveges kiszerelésben kaphatók, és amelyek magyar szőlőfajtákból és ezek házasításából származnak.

karacsony_bor_123rf

A Hunnia Bor Rangolás célja, hogy bemutassa a helyben elérhető legjobb borokat, melyeket a miskolciaknak szívből ajánlanak az adventi és karácsonyi ünnepekhez

Fotó: 123rf.com

A bíráló bizottságokban neves hazai borászok, borbírálók, borszakértők döntenek a borok minőségéről, és a nyertes borok egy évig használhatják a „Miskolci Hunnia Bor Rangolás legjobb bora 2021” címet.

A verseny eredményét és az ünnepekhez ajánlott borokat a verseny után a szervező Miskolczi Borbarátok Társasága közzéteszi a Facebook oldalán, amely így elérhető lesz az érdeklődő közönségszámára is.

Kapcsolódó cikkek