Adventi és Karácsonyi Vásár premier a Vörösmarty téren

Forrás: turizmus.com

 2016. november 13. 12:05

Csengettyűszó, a forraltbor és a sokféle mézes sütemény illata, és ajándéktárgyak ezrei várják a látogatókat november 12-től január 1-ig a Vörösmarty téren.

A vásárt nyitó sajtótájékoztató köszöntőjében Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes hangsúlyozta: a Vörösmarty téri, a Városház téri és a Bazilika előtti hasonló karácsonyi vásárok legfőbb jellemzője a minőség, a termékek és a kulturális programok szintjén egyaránt. A fesztiváljelleg erősödik, olyan programokat nyújtva, amelyek a családok minden tagja számára élményt biztosítanak, mindezt pedig izgalmas gasztronómiai kínálat egészíti ki.


Bán Teodóra, a BFTK ügyvezetője hozzátette: a Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásárt immár Európa tíz legszebb és leghíresebb téli rendezvénye között tartják számon, és turisták tízezreit vonzza minden évben. Szinte mindegyik kül- és belföldi turisztikai szakmai értékelés kiemeli a jó ár-érték arányt, de ennek nem szabad egyenlőnek lenni az olcsósággal, sem a turisztikai szolgáltatásokat, sem pedig a mesterek által árusított, egyedi, művészi ajándéktárgyakat illetően.

Idén először a BFTK könyvgyűjtést szervez rászoruló fővárosi szociális intézmények részére. Az adott héten összegyűlő könyvkupacot átadják az adott intézmény lakóinak, akiket egy ebédre vendégül is látnak.

Újdonság, hogy a Belföldi Budapest Card tulajdonosok kedvezményes vasúti jeggyel utazhatnak a fővárosba, ingyenesen használhatják a tömegközlekedést, beléphetnek 9 múzeumba, valamint 100 kedvezményes kulturális, fürdő- és szállodai szolgáltatásból állíthatják össze személyre szóló élménycsomagjukat.

A külföldieknek meglepetés lesz, hogy a Budapest Carddal kaphatnak egy pohár forralt bort, a bögrét pedig hazavihetik. A kártya a vásáron különféle kedvezményeket is nyújt.

 

A tér közepére épített 1200 négyzetméteres terasz ad helyet a melegkonyhás vendéglátó pavilonoknak, a hagyományos és újragondolt, tipikus karácsonyi ételeknek és italoknak, böjtös és akár vegetariánus változatban is.

A vásár ideje alatt a közönséget csaknem 160 nívós program várja, köztük számos az aprónépnek szól. A zenei kínálatban a Cziffra György Fesztivál partnerként működik közre.

Fotók: BFTK, MTI