Adventi fesztivál Balatonlellén

Forrás: turizmus.com

 2018. november 26. 14:45

December első hétvégéjén három fesztivált tartanak Balatonlellén, ezzel is bizonyítva, hogy a Balatonon nem csak két hónap a szezon.

Egyszerre rendezik meg a IV. Balatonlellei Karácsonyi vásárt, a II. Balatoni KÖR Adventi Gasztro Pikniket és a III. Mikulás Regatta vitorlásversenyt. A karácsonyi vásáron közel 30 különleges kézműves árussal találkozhatunk. A Gasztropikniken részt vesz 10 étterem, 12 borászat, 3 cukrászda és egy pálinka főzde – mind a Balatoni KÖR tagja – a balatoni régióból. A Mikulás Regatta vitorlásverseny egyre népszerűbb a hajósok körében, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy idén már a Magyar Vitorlás Szövetség is a kezdeményezés mögé állt. Eddig one design kategóriában 14, open kategóriában 9 egység adta le nevezését a december 1-jei versenyre.

A Balaton első vízre épített szaunája

Fotó: turizmus.com

A parton maradók sem fognak unatkozni, hisz üzemel a műjégpálya, a Balaton első vízre épített élmény szaunája, lesz gyermek játék és kézműves sarok, gyöngyfűzés, sőt az eseményen egész nap élőzene szórakoztatja a látogatókat, fellép a Bango Budapest Band, a Lengyeltóti Brass Band, sztárvendég a Bon-Bon zenekar lesz. December 2-án még a Mikulás is ellátogat Balatonlellére, és minden gyereknek ajándékot hoz.