Adventi foglalkozások a Pénzmúzeumban

Forrás: turizmus.com

 2022. december 09. 11:38

A felújított Postapalota épületében működő Pénzmúzeum és Látogatóközpontban az adventi hétvégéken az érdeklődők kézműves foglalkozás keretein belül ismerkedhetnek a pénzzel.

Az alkotni vágyók péntekenként a csegely nevű, szabálytalan pénzérméről tudhatnak meg többet. December 9-én ezüst, december 16-án pedig aranyfóliából Apafi Mihály erdélyi fejedelem csillag vagy hold alakú csegelyeinek mintájára csillag, illetve hold formájú érméket vághatnak ki, majd rájuk kasírozhatják a pénzverés védőszentjét. A kész csegelyeket a látogatók - akár karácsonyfadísszé alakítva - haza is vihetik.

A programra nem szükséges előre regisztrálni. A kézműves foglalkozást követően a Pénzmúzeum és Látogatóközpont ingyenesen meglátogatható.

penzmuzeum_advent

A résztvevők csillag, illetve hold formájú érméket vághatnak ki arany, illetve ezüstfóliából, majd rájuk kasírozhatják a pénzverés védőszentjét

Fotó: Pénzmúzeum

A Pénzmúzeum és Látogatóközpont március 15-én nyitotta meg kapuit Budán, a felújított Postapalota épületében. A Magyar Nemzeti Bank által létrehozott múzeum célja, hogy edukálja a felnövekvő generációkat, hogy tájékozottabban mozogjanak a pénz világában. Küldetésük, hogy bebizonyítsák: a pénz működése bárki számára megérthető.

(Borítókép: Pénzmúzeum)