Adventi óriáskerék Debrecenben

Forrás: MTI

 2017. november 25. 20:33

A nyári Campus fesztiválon nagy sikert aratott óriáskerék most a debreceni adventi vásáron várja az érdeklődőket.

Széles Diána alpolgármester a vásár megnyitóján elmondta: az adventi vásárt az elmúlt évekhez képest szerették volna valamelyes megújítani, a fiatalok számára is vonzóbbá tenni. Ezért döntöttek úgy, hogy a nyári Campus Fesztiválon nagy sikert aratott, Debrecen Eye névre keresztelt óriáskereket felállítják a város főterén.

A Debrecen Eye a Kossuth téren

Fotó: MTI /  Czeglédi Zsolt

Hozzátette: idén először jelentkezik önálló arculattal az adventi vásár, a forró teát és a hagyományos karácsonyi italt, a forralt bort minden árusnál ugyanolyan bögrében szolgálják fel. A gasztronómiai kínálat színvonalát is igyekeztek tovább emelni, így a szokásos finomságok mellett a hagyományos debreceni páros kolbászt is megkóstolhatják a vásári forgatagba érkezők.

Bódor Edit, a vásárt szervező Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta: a Debrecen Eye a teljes adventi időszakban várja a vendégeket, a 33 méter átmérőjű óriáskerékről egyszerre akár 156-an is megcsodálhatják a város látképét.

A város karácsonyfája mellett vasárnaponként a történelmi felekezetekkel közös gyertyagyújtásokat tartanak, a Nagytemplom előtti színpadon pedig kulturális rendezvények várják az érdeklődőket.

Debrecen ünnepi díszkivilágítását december 3-án kapcsolják fel és idén először a régi városháza is fényárban úszik majd - fogalmazott az ügyvezető, hozzátéve, hogy az adventi vásáron a kereskedők csaknem 100 faházban árusítják portékáikat, többségében egyedi kézműves termékeiket.

A debreceni Kossuth téren, a Nagytemplom előtt pénteken felállították a város karácsonyfáját, egy 15 méter magas ezüstfenyőt.