Adventi programkavalkád a nyár fővárosában

Forrás: turizmus.com

 2022. november 22. 11:57

Siófok városa idén a Téli Varázs elnevezésű programsorozattal várja a látogatókat az adventi időszakban.

Idén már november utolsó hétvégéjén ünneplőbe öltözik Siófok városközpontja, ahol egészen december 24-ig ünnepi koncertek, zenés meseelőadás, varázslatos bűvészműsor és tűzzsonglőrshow színesíti a téli délutánokat és estéket. Városszerte változatos kulturális, vallási, jótékonysági, gyermek- és zenés programokat tartanak, amelyek adventi esemény-kalendáriumként tárulnak a látogatók elé. A gyerekeket karácsonyi meseerdő, körhinta és karácsonyi kisvonat is várja.

Az Aranycsengő adventi vásáron ismét felsorakoznak a kis faházak a város Fő terén, ahol a kézműves ajándékok és díszek mellett olyan téli kedvencek is megtalálhatók lesznek, mint a kürtőskalács, az illatos sült gesztenye vagy a gyümölcsös forralt bor. A kicsik örömére a Mikulás is ellátogat a vásárra, a könyvtár jóvoltából karácsonyi mesés papírszínház-foglalkozások is lesznek, december első szombatján pedig a Mikuláshajó is kifut a siófoki kikötőből.

A Kálmán Imre Művelődési Központ a siófoki Mézeskalácsváros-kiállítás mellett gyermek- és esti színházi előadással is készül az idei ünnepre: jön Koncz Zsuzsa, látható lesz a VUK gyermek táncjáték és az Aladdin mesejáték is. A repertoárt a siófoki civil egyesületek gálái, kiállításai, évzáró koncertjei és ünnepi programjai színesítik.

Borítókép: YouTube