Adventi programok és nyitvatartás a fertődi Esterházy-kastélyban

Forrás: turizmus.com

 2022. december 01. 17:04

December 17-ig változatos programokat kínál a fertődi Esterházy-kastély. Ezt követően egészen január 9-ig zárva tartanak a kastély kiállítóterei.

December 3-án 17 órakor adventi gyertyagyújtásra várják az érdeklődőket a kastély díszudvarán. Az adventi koszorún Egresitsné Firtl Katalin, az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője gyújtja meg a remény gyertyáját. Közreműködik a fertődi Szent András Kamarakórus.

December 6-án, kedden, 14 órától Mikulás-ünnepségre hívják a legkisebbeket a kastély díszudvarán, ahol a Garabonciás Zenekar muzsikál majd. A koncert után a részt vevő gyerekek közösen várják a Mikulást, aki segítőinek közreműködésével kiosztja az ajándékokat az arra érdemeseknek.

December 9-én 18 órától a MH Légierő Zenekar Veszprém adventi koncertje hallható a kastély marionettszínházában. Az est során többek közt karácsonyi dalok csendülnek fel, fúvós és ütős hangszerek kíséretében. A programon való részvétel térítésmentes, de regisztrációhoz kötött: info@eszterhaza.hu

Ünnepi díszkivilágítás a fertődi kastélyban

Fotó: Eszterháza Központ

December 10-én 17 órakor a kastély adventi koszorúján Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője gyújtja meg a harmadik, örömöt jelképező gyertyát. Közreműködik az Eszterházi Baráti Kör Német Nemzetiségi Kamarakórus.

Egy héttel később, december 17-én 17 órakor Esterházy Antal herceg feleségével, Esterházy Szvetlána hercegnével együtt gyújtja meg az utolsó, szeretetet jelképező gyertyát a fertődi Esterházy-kastély adventi koszorúján. Az esemény fényét a Nagycenki Vegyeskar műsora emeli.

A kastély kiállítóterei 2022. december 17. és 2023. január 9. között zárva tartanak. Január 10-től a téli nyitvatartási rend szerint látogatható újra a fertődi kastély.